Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csalódást okozott a Panasonic

Dotkom

Csalódást okozott a Panasonic

Csaknem negyedével nőtt ugyan a Panasonic Corp. profitja az elmúlt negyedévben, ám a tévéértékesítésen elszenvedett veszteségek miatt a profit elmaradt a várakozásoktól és a vállalat éves előrejelzését sem tudta emelni.

A nettó nyereség 24 százalékkal, 40 milliárd jenre (490,5 millió dollár) emelkedett a társaság üzleti évének decemberben végződött harmadik negyedében, a Reuters elemzői konszenzusa azonban 44,5 milliárd jen volt. Az üzemi eredmény hat százalékkal zsugorodott. Az éves üzeminyereség-előrejelzés 310 milliárd jen maradt, szemben a szakértők 328 milliárdos várakozásával.

A televíziók ára az erős verseny miatt csökkent az év utolsó hónapjaiban, emellett az erős jen elnyelt a cég nyereségéből több mint 11 milliárd jent. Mindezt nem tudta kompenzálni, hogy a japán fogyasztók novemberben megrohanták a boltokat, ugyanis ebben a hónapban járt le a környezetbarát termékek állami támogatása. A Panasonic a plazmatévék legnagyobb gyártója a világpiacon, ám az elmúlt negyedévben 13 százalékkal kevesebb ilyen készüléket értékesített, mint egy évvel korábban. Az lcd-tévéket is figyelembe véve ugyanakkor 28 százalékkal, 6,38 millió darabra nőttek a tévéeladások.

A társaság tavaly vásárolta meg a Sanyo Electronic Co.-t, amely egyebek mellett napelemgyártásával gazdagítja a Panasonic termékkínálatát, ám egyelőre nem sikerült integrálnia szerzeményét. A Sanyo vesztesége 25 százalékkal, 9,2 milliárd jenre nőtt az elmúlt negyedévben. Jól teljesített viszont a Panasonic háztartási gépeket, illetve villanyégőket gyártó divíziója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés