Connect with us

technokrata

Facebook hírek

Dotkom

Facebook hírek

Vásároljon olcsóbban a biztonságosabb Facebook segítségével!

Vásárolj barátokkal
Jelenleg teszteli az új funkciót a közösségi hálózat. A szolgáltatás nagy vonalakban megegyezik a mostanában egyre népszerűbbé váló csoportos online vásárlások menetével, mint amilyeneket például a Groupon nyújt. Ezek a közösség erejére építenek: igyekeznek kihasználni a kereskedők nyújtotta mennyiségi kedvezményeket azzal, hogy az érdeklődőket összefogják.

Annyi csavar van csupán a Facebook megoldásában, hogy saját „pénznemével”, kreditekkel lehet fizetni a hálózaton belül közzétett termékekért és szolgáltatásokért. Mivel a vásárlás ténye bekerül a hírfolyamba, az ismerősök közül egyszerűen csatlakozhat az, akinek felkeltette a figyelmét az ajánlat. Jelenleg, mivel még csak a tesztidőszak zajlik, egyelőre a Facebookon található játékok virtuális javait lehet megvásárolni. Ezek számát és a promóció egyéb részleteit azonban a fejlesztők határozhatják meg, a FB gyakorlatilag a közvetítő médium szerepét játssza csak el.

Biztonságosabb Facebook
A közösségi média üzemeltetője pótolta egy komoly, régóta tartó hiányosságát. A napokban végre elérhetővé vált a szolgáltatás HTTPS kapcsolaton keresztül is, ami jelentős előrelépés a biztonság tekintetében. A HTTP és az SSL protokollok kombinációja révén ugyanis titkosítottan zajlik a kommunikáció a felhasználó számítógépe és a Facebook webszerverei között. Enélkül könnyedén lehetőség nyílik hálózati lehallgatásra, különösen nyílt Wi-Fi hozzáférés esetén.

facebook_HTTPS_support

Persze nem jelent végső megoldást a HTTPS sem, ennek használatától függetlenül nem árt óvatosnak lenni azonosítónk és jelszavunk megadásakor. Ráadásul a protokoll implementálása nem lett tökéletes, mert néhány Facebook funkció és a külső alkalmazások java nem támogatja a protokollt. A szolgáltató azonban azt ígérte, hogy folyamatosan dolgoznak a hiányosságok felszámolásán.

A funkció az Account Settings oldalon érhető el. Igaz, egyelőre nem mindenkinek, mert a FB a következő néhány hét során vezeti be széleskörűen a szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek