Connect with us

Hirdetés

technokrata

Útelágazáshoz érkezett a Google

Dotkom

Útelágazáshoz érkezett a Google

A Google vezetői ugyan igyekeznek közhelyes indokokkal megmagyarázni a cég élén történt változásokat (például a döntéshozatal felgyorsításáról beszélnek), az elemzők azonban nem hiszik el, hogy rutinszerű változásról lenne szó – derül ki a Guardian összeállításából.

A vezérigazgatói posztot Larry Page, a Google egyik alapítója veszi át Eric Schmidttől, aki közel tíz éven át irányította a vállalkozást, és ezen belül 2004-ben levezényelte a cég első tőzsdei részvénykibocsátását. Page a vállalkozás születése idején, a 200 fős létszám eléréséig már irányította a Google-t, ám csak most mert belevágni egy 24 ezer embert foglalkoztató, közel 160 milliárd dollár értékű tőzsdei nagyvállalat vezetésébe.

Schmidt, aki a társaság elnökévé lép elő, elkotyogta igazi véleményét, miszerint a Google-nak a továbbiakban nincs már szüksége arra, hogy egy felnőtt mindennap felügyeljen rá. A Guardiannak nyilatkozó elemzők szerint azonban éppen hogy erre van szüksége, mivel bizonyítania kell a befektetőknek, hogy első évtizede után a következő tíz évben is képes lesz a korábbihoz hasonlóan jó teljesítményt nyújtani. A Google számos apró bukást szenvedett el az elmúlt időszakban, mivel vállalati kultúrája nem elég óvatos. Ha egy új szoftverrel elkészülnek, azt azonnal piacra dobják, mondván: ha nem válik be, legfeljebb visszavonják. Ez azonban nem megengedhető egy akkora vállalatnál, mint a Google – az elmúlt időszakban például perekhez vezettek az új termékek hibái, amelyek súlyosan rombolják a cég imázsát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés