Connect with us

technokrata

Fiatalos lendületben a patinás IBM

Dotkom

Fiatalos lendületben a patinás IBM

Az IBM messze jobb profitot ért el a vártnál.

A tőzsdén kívüli kereskedésben 2,7 százalékos részvény-áremelkedéssel jutalmazták a befektetők az IBM Corp.-ot, a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatóját, miután a cég a vártnál sokkal jobb profit ért el. A nettó nyereség kilenc százalékkal, 5,3 milliárd dollárra nőtt a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a 4,18 dolláros részvényenkénti eredmény tíz centtel haladta meg a Reuters elemzői konszenzusát. Az árbevétel 29 milliárd dollárra nőtt 27,2 milliárdról (ez is jobb az előre jelzettnél), a bruttó profitráta 49 százalékra ment fel 48,3-ról.

Az elemzők értékelése szerint az IBM informatikai szolgáltatásai iránti egészséges kereslet arra utal, hogy a vállalatok bíznak jövőjükben. A cég az elmúlt negyedévben 22,1 milliárd dollár értékben írt alá szolgáltatási szerződéseket, ami 18 százalékkal több a 2009. október-decemberinél, teljesítésre váró rendelésállományának értéke ötmilliárd dollárral, 142 milliárd dollárra ugrott.

Az európai adósságválság nem volt számottevő hatással a vállalat tevékenységére: Olaszországból jelentős megrendeléseket kapott a vállalat, Franciaországban pedig két számjegyű ütemben növelte értékesítését. Ugyanakkor az igazán nagy falatok a feltörekvő piacok, Kínában 25 százalékkal, Oroszországban 46 százalékkal bővültek az IBM eladásai.

A jó öreg mainframe-technológia még mindig képes kellemes meglepetésekkel szolgálni. A System z névre keresztelt nagyszámítógépes divízió 69 százalékkal növelte eladásait új termékeinek köszönhetően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek