Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási termés az Apple-nál

Dotkom

Óriási termés az Apple-nál

Igen jó negyedévet zárt az Apple.

Brutálisan jó negyedévet zárt az Apple Inc., piaci kapitalizációja alapján a világ legnagyobb technológiai cége, ami némileg megnyugtathatja a Steve Jobs vezérigazgató súlyos betegsége miatt aggódó befektetőket – jelentette a Reuters. A nettó nyereség 78 százalékkal, hatmilliárd dollárra emelkedett a cég üzleti évének december 25-én zárult első negyedében az egy évvel korábbihoz képest, az árbevétel 71 százalékkal, 26,7 milliárd dollárra ugrott. A bruttó profitráta 38,5 százalék volt, ami az előre jelzettnél kedvezőbb nyersanyagárak miatt jobb a vártnál.

A bejelentés nyomán négy százalékkal ugrott meg a cég részvényárfolyama a tőzsdén kívüli kereskedésben, ami ellensúlyozta az elmúlt napok lemorzsolódását. Utóbbi oka a Jobs súlyos betegségének következménye miatti befektetői aggodalom volt. A gyorsjelentést követő tájékoztatón viszont lényegében nem esett szó a cégalapító-számítástechnikai guru egészségéről, ehelyett a kérdező újságírók és elemzők is inkább az Apple előtt álló lehetőségeket firtatták.

A konzervatív előrejelzéseiről ismert vállalat ezúttal a 20 milliárdos január-márciusi várakozásoknál bizakodóbb, 22 milliárd dolláros árbevételről szóló prognózist adott a második üzleti negyedévre. Az egy részvényre eső eredményt 4,90 dollárra várják szemben az elemzők 4,47 dolláros jóslatánál.

A karácsonyt megelőző három hónapban 16,2 millió iPhone-t adott el az Apple, ami 86 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a Mac komputerekből 4,1 millió kelt el, ami 23 százalékkal több a tavalyinál, iPadból 7,33 milliót vettek a fogyasztók. IPhone-ból nem tud eleget gyártatni az Apple, az iPad pedig megragadta az üzleti felhasználók fantáziáját: a Fortune listáján szereplő 100 legnagyobb cég 80 százaléka már teszteli a táblagépek különböző vállalati felhasználási lehetőségeit. Ez utóbbi erősen felkeltette a tőzsdei befektetők érdeklődését.

Az Apple nagyot kaszált az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Bevételei háromszorosukra, ötmilliárd dollárra ugrottak főként a magasan szárnyaló kínai keresletnek köszönhetően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés