Connect with us

technokrata

Androidos trójai fenyeget

Dotkom

Androidos trójai fenyeget

Egy új, kifejezetten az Android platformra írt mobil kártevő jelent meg és kezdett terjedni a napokban.

A mobil készülékekre készített malware-ek ellen fellépő Lookout Mobile Security a minap felfedezett egy új kártevőt, mely nem csak elméleti síkon képes fertőzni az androidos készülékeket, hanem már javában kifejti hatását a kommunikációs eszközökön. Geinimi névre keresztelte a Kínában felbukkant kártevőt a Lookout. A trójai személyes adatok eltulajdonítására szakosodott, ezek megszerzése után pedig továbbítja egy távoli, természetesen a program írója által felügyelt szerver számára.

Botnet-szerű viselkedési mintákat fedeztek fel a Geinimiben a szakemberek, a Lookout elmondása szerint ez az eddigi legkifinomultabb wireless malware, amivel valaha is találkoztak. A mobiltelefon-használók többsége fellélegezhet: egyelőre csak a kínaiakat, illetve a kínai nyelvet beszélőket fenyegeti, mivel jelenleg csak a rizs hazájában működő alkalmazás-boltokban bukkant fel. Ugyanakkor érdemes mindenkinek tanulni az esetből: csak megbízható forrásból szerezzük be telefonjainkra a különböző programokat!

A Geinimi ugyanis legitim alkalmazások „újracsomagolt” változataiban bukkan fel, elsősorban játékokban (néhány példa: Monkey Jump 2, Sex Positions, President vs. Aliens, City Defense, Baseball Superstars 2010), és független kínai Android alkalmazás-piacokon terjesztik, olvasható a Lookout közleményében. Áldozataikat azzal tévesztik meg, hogy elhitetik a felhasználókkal, az eredeti alkalmazás kér jogosultságot az androidos készülékek kommunikációs szolgáltatásaihoz és a felhasználói adatokhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom