Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus hibák az Internet Explorerben, Office-ban

Dotkom

Kritikus hibák az Internet Explorerben, Office-ban

Összesen 40 biztonsági rést tömött be a Microsoft.

Megjelent a miden hónap második keddjén (közép-európai időzóna szerint inkább már szerdán) esedékes patch-csomag, mellyel Redmond ezúttal 40 biztonsági rést szüntetett meg szoftvereiben, összesen 17 javítással. Ezek legfontosabbika az a két update, melyek kritikus fontosságú sérülékenységeket javítanak. Egyikük kumulatív frissítés az Internet Explorerhez, mely a redmondi browser 6-os, 7-es és 8-as generációját egyaránt érinti. Jerry Bryant, a vállalat Megbízható Számítástechnika Csoportjának csoportmenedzsere elárulta, hogy már több olyan támadást is megfigyeltek az elmúlt napokban, melyek a Windows XP-t és az azon futó IE6-ot támadták.

A másik kritikus minősítést kapott patch a Windows Open Type Fontját érinti – és ezen keresztül az összes Windows-t. Különösen azok a felhasználók vannak veszélyben, akik alternatív böngészőt futtatnak, közölte Bryant, mivel elsősorban a nyíltforrású browserek használják a nyílt fontkészletet alapértelmezettként. Az IE nem, nyugtatta meg a Microsoft-hívőket a termékmenedzser.

A fentieken túl további javítást kapott a Windows, az Office, a SharePoint és az Exchange is (ezekről bővebben itt). Érdekesség, hogy a vállalat bejelentette: elérhetővé fogja tenni az Office File Validationt régebbi (2003-as és 2007) Office-aihoz is. Ismeretes, hogy az OFV jelenleg csak az irodai alkalmazáscsomag 2010-es változatán fut. Az update a következő negyedév során jelenik meg, opcionálisan lesz telepíthető. Érdemes azonban minél hamarabb telepíteni, mert – Bryant elmondása szerint – az Office ellen irányuló támadások nagyjából 80 százalékától minden további védelmi eljárás alkalmazása nélkül is meg tudja védeni a felhasználót.

Hogyan képes erre? Nos, az Office File Validation helyben ellenőrzi a user által megnyitott állomány formátumának bináris sémáját, majd, ha problémát észlel, védett módon nyitja meg a gyanússá váló állományt. Így a webről, e-mailek csatolmányaiból beszerezett dokumentumok ártó szándékáról több figyelmeztetést is kap a felhasználó, aki ennek ismeretében eldöntheti, hogy valóban megkockáztatja-e az adott file olvasását, írását, vagy inkább törli azt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés