Connect with us

technokrata

Újabb befektetést hoz Magyarországra a Deutsche Telekom?

Dotkom

Újabb befektetést hoz Magyarországra a Deutsche Telekom?

A válságadó miatt nőttek Szlovákia esélyei.

A szolgáltatóközpon­tokban a tevékenységbővüléshez egyre magasabban kvalifikált munkaerőre van szükség, az állományt gyakran önállóan képezik tovább.
 

Információnk szerint a Magyar Telekom tulajdonosa, a Deutsche Telekom ötszáz főnek munkát biztosító szolgáltatóközpontot akar létesíteni a régióban. Szlovákia mellett Magyarország is szóba került a néhány millió eurós beruházás helyszíneként. Döntés még nem született. A Deutsche Telekom sajtóosztályán a Napi Gazdaság érdeklődésére azt válaszolták, hogy a társaság mindig keresi az új üzleti lehetőségeket a piacon és akkor fog lépni, ha minden szükséges feltétele teljesül. (A távközlési cégeket is sújtó válságadó nem szól mellettünk.)

Magyarországon 2000 táján jelentek meg az első regionális szolgáltatóközpontok (SSc), az ITD Hungarytől kapott tájékoztatás szerint eddig körülbelül 60 (egyes becslések szerint 80) telepedett le Magyarországon, amelyek 25-30 ezer embert foglalkoztatnak.

A nagyobbak, köztük az BP, a Vodafone, az ExxonMobil, az IBM, a Sykes vagy a Morgan Stanley egyenként 500-1700 munkahelyet teremtett, további tucatnyi multinacionális vállalat 50-600 fős regionális szolgáltatóközpontot létesített. Ezek közé tartozik a Diageo, az Avis, a Celqanese vagy a Cemex, többségük folyamatosan bővíti tevékenységét, a kezdéskor tervezett létszámot lényegesen, akár több száz fővel meghaladta az eddigi munkaerő-felvétel és a következő évekre is további, jelentős bővítéseket helyeztek kilátásba. A szolgáltatóközpontok által teremtett befektetési értéket nehéz megbecsülni, ugyanis ezeket a projekteket alapvetően a munkahelyteremtés jellemzi, szemben a gyártó projektekkel, amelyek során a befektetések értékéhez hozzáadódik például a gyárépület, gyártóberendezések, egyéb eszközök értéke is. Ennek tükrében érthető, hogy a DT tervezett beruházása sem több milliárdos beruházással valósulna meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle