Connect with us

Speciális alsónadrággal a reptérre

Dotkom

Speciális alsónadrággal a reptérre

Persze, felvetődik a kérdés, hogy ha ilyen egyszerű kijátszani a röntgensugaras testszkennert, akkor mi értelme van a biztonsági eljárásnak?

A fokozódó terrorveszély (illetve konteóhíveknek tetszőlegesen választott egyéb opció) miatt egyre szigorodnak a repülés feltételei, különösen a repülőgépre való feljutást illetően. Ebben a trendben élen jár az Egyesült Államok, ahol nemrég több reptéren is bevezették a testszkennert. Még az év elején több mint 200 millió dollárt irányzott elő az Obama kormányzat erre a célra, így hamarosan minden amerikai légikikötőben átélhetjük azt az élményt, amit anno Schwarzenegger a Total Recall című filmben.

total-recall-xray-scene
Testszkenner a Mars felé – ahogy 20 évvel ezelőtt elképzelték a sci-fi írók

A biztonsági intézkedés ellen azonban – érthető okokból – sokan tiltakoznak. Elsősorban azért, mert a készülék lemezteleníti a szkenner előtt áthaladókat, gyakorlatilag olyanná válik a repülőgépre való felszállás, mintha ruha nélkül kellene végigsétálni a vizslató őrök szeme előtt. Ám az eszköz egy egyszerű és frappáns módszerrel kicselezhető.

Legalábbis ami az intim részeket illeti. Az amerikai Jeff Buske ugyanis olyan „leveleket” tervezett, melyeket az alsónadrágra rögzítve megakadályozható, hogy a biztonságért felelős személyzet vizuálisan megfigyelhesse az utas elsődleges nemi jellegeit. Amint az a képen is látszik, a vizsgálaton átesők gyakorlatilag Ádám-kosztümben állnak a szkenner elé: minden testrészük kivehetővé válik, kivéve a legérzékenyebb területet.

alsonadrag_BriefMod_BlkBG2

Mivel a mérnök ötlete még annyira friss, egyelőre nem tudni, hogy mit szól ehhez az USA repülésbiztonsági szervezete, a TSA (Transportation Security Administration). Nem kizárt, hogy egy önkényes rendelettel megtiltják az ilyen kiegészítők viseletét, esetleg a sugárzásvédőt hordókat motozásra kényszerítik. Az elképzelés mindesetre frappáns, az alsónadrágok pedig nemcsak a reptéren teljesíthetnek jó szolgálatot, hanem más, sugárzó környezetben – például olyan orvosi kezelések, vizsgálatok esetében is, mint a tüdőszűrés.

Egy levél mindössze 20 dollárba kerül, ráadásul uniszex és még mosógépben is tisztítható. A humorérzékkel megáldott Rocky Flats Gear céget az USA-ból az 1-888-X-RAY-NOT telefonszámon lehet elérni, kínálatában pedig melltartókra szerelhető sugárzásvédő, sőt, még családi csomag is megtalálható.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom