Connect with us

Megújuló közigazgatási informatika

Dotkom

Megújuló közigazgatási informatika

A közigazgatási informatika megújításának szükségességét emelte ki Fellegi Tamás fejlesztési miniszter az első Informatika a társadalomért konferencián, Balatonfüreden.

A tárcavezető szerint a munkát a párhuzamosságok felszámolásával kell kezdeni. A miniszter kiemelte: megkezdik a huszonhárom nevesített adatbázis konszolidációját is, hogy a jövőben egységes közigazgatási mechanizmusban működtethessék ezeket. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára elmondta: soha ilyen széles körű egyeztetés nem előzte meg a kormányzati infokommunikációs stratégia előkészítését, a Digitális Magyarország Program vitairatához mintegy száz szervezet és szakmai szereplő észrevétele érkezett be.

Az államtitkár előadásában egyebek mellett a hálózatok konszolidációját emelte ki, amit a Kopint-Datorg Zrt. és a létrehozás előtt álló kormányzati informatikai fejlesztési ügynökség valósít majd meg. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az EKOP-ból 53, az ÁROP-ból pedig 19 milliárd forintnyi pályázati pénzt fordítanak az elektronikus közigazgatás és az állam megreformálására. Vetési Iván, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatás korszerűsítéséért felelős miniszteri biztosa kiemelte, hogy a közigazgatás megújítása nem képzelhető el az informatikai infrastruktúra megújítása nélkül. Hende Csaba honvédelmi miniszter előadásában hangsúlyozta, hogy az információbiztonság a nemzetbiztonság meghatározó tényezője, ezért a nemzeti stratégiák, NATO- és EU-dokumentumok különös hangsúlyt fektetnek az információs fenyegetések elleni védelemre, a kritikus infrastruktúrák megóvására. A technológia rohamos fejlődésének korában új feladat a korszerű, biztonságos informatikai infrastruktúra kialakítása és a kormányzati információs rendszerek védelme.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom