Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tudja tartani éves tervét a Freesoft

Dotkom

Nem tudja tartani éves tervét a Freesoft

A FreeSoft csoportszinten az első három negyedévben 6,15 milliárd forintos árbevételén 173 millió forintos veszteséget szenvedett el, utóbbi éves összehasonlításban közel 60 százalékos javulást takar, az éves terven azonban rontott a menedzsment.

Az eredménysor javulása a társaság gyorsjelentése szerint elsősorban a Humansoft gazdálkodásának érdeme.

Az államigazgatási szféra informatikai beszerzéseinek idén júniusban történt leállítása és a kifizetések befagyasztása ellenben érzékenyen érintette a cégcsoport két tagvállalatát is. Az intézkedés a FreeSoft Nyrt-nél jelentős, míg az Axis Consulting 2000 Kft-nél kisebbcsökkenést okozott, mind árbevételben, mind az eredményben.

Az EBITDA terén 78,2 milliósra mérséklődött a veszteség a bázisidőszak 272,6 milliós mínuszához képest.

A FreeSoft a z idei évre a saját fejlesztésű Contentum termékcsaládból 270 millió forintnyi árbevételt tervezett. Az állami megrendelések és kifizetések befagyasztása folytán több olyan nagy összegű megrendelés hiúsult meg, illetve húzódik a következő évre, amire a társaság az 2010. évi tervezésnél biztosan számíthatott.Így, figyelembe véve, hogy a tárgyévben nem számolnak már a szokásos, kiugró év végi megrendelésekkel, a társaság vezetése úgy ítéli meg, hogy a FreeSoft tervszámai sem az árbevételre, sem az EBITDÁ-ra vonatkoztatva nem tarthatók, és legjobb esetben nulla körüli eredményt érhetnek el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés