Connect with us

Negyed óráig Kína kezében volt az USA

Dotkom

Negyed óráig Kína kezében volt az USA

Az Egyesült Államok teljes internetes adatforgalmának jelentős részét, kormányzati és katonai információkat tartotta kezében a kommunista ország.

Hónapokkal ezelőtt történt az eset, mégis, csak most kapott nyilvánosságot. Mint kiderült, idén április 8-án 18 perc erejéig az Internet Egyesült Államokon belüli kommunikációjának 15 százaléka, elsősorban katonai és kormányzati adatok átirányításra kerültek, méghozzá kínai szerverek irányába. Az egyik, állami tulajdonban levő távközlési cég irányította át a forgalmat az amerikai szenátus és az ország védelmi minisztériumának oldalairól, több „egyéb” site adatforgalmával egyetemben (ezek között megtalálható a NASA és az USA kereskedelmi minisztériumának webhelye is).

A két ország gazdasági és biztonsági politikáját figyelemmel követő US-China Economic and Security Review Commission éves jelentése ismertette a történteket, melynek okára azonban egyelőre nem derült fény. A bizottság jelentése (bővebben itt, a 236. oldaltól) szerint ugyanis az amerikai hadsereg nem tudta minden kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy az adatforgalom-átirányításra szánt szándékkal került sor. Ugyanakkor Carolyn Bartholomew, a bizottság alelnöke szerint a történtek legalább részben állami támogatással zajlottak.

Arlington, cyberbiztonsagi elemzes
Cyberbiztonsági elemzés Arlingtonban

Jelenlegi információk szerint az eseményt az IDC China Telecommunications kezdeményezte, melyet aztán a China Telecom folytatott. Ha tervezett volt a hackelés, akkor a kínaiak vélhetően eltárolták a 18 percnyi adatforgalmat, melynek dekódolásával és elemzésével fontos adatokhoz juthattak hozzá. A bizottság véleménye szerint akár rögzítésre is kerülhettek a fenti website-okkal ezen időszak alatt kapcsolatot létesítő internetezők IP címei, melyekre egy későbbi időpontban akár célzott malware támadás is indulhat – hasonlóan az iráni atomlétesítményt ért Stuxnet féreg akcióhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom