Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar bank nevével élnek vissza a csalók

Dotkom

Magyar bank nevével élnek vissza a csalók

Pénzünkre utaznak a kelet-európai adathalászok.

A phishing levél
Tárgy: “Figyelem! n MKB fik korltozott volt!”
Tartalom: Tisztelt MKB Bank tag:
Figyelem! Ön MKB fiók korlátozott volt!
Mint a mi biztonsági intézkedések, rendszeresen képernyo tevékenység az MKB rendszerben. Nemrégiben a kapcsolatot veled észlel, egy kérdés a fiókjában.
Ha bejelentkezik, akkor látni helyreállítása érdekében fiókja hozzáférést. Köszönjük megértését, mint mi a munka annak érdekében vegyék a biztonságot.
Kattintson ide, hogy aktiválja fiókját
Köszönjük a gyors választ erre a kérdésre. Kérjük, értse meg, hogy ez egy biztonsági intézkedés, amelynek célja, hogy segítsen megvédeni Önt és számla. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.
[MKB elérhetőségek]

Újabb, ha nem is épp örvendetes bizonyítékát kaptuk annak, hogy Magyarország benne van a világ vérkeringésében. Ha valaki eddig úgy gondolta, hogy az adathalászat csak tőlünk nyugatabbra dívik, s hazai terepen nem kell bizalmas személyi adatainak ellopásától tartania, akkor jobb, ha ezentúl óvatosabb lesz.

A VirusBuster szakemberei, akik folyamatosan figyelik a magyar net levélforgalmát, az elmúlt napokban banki belépők begyűjtésére gyártott üzenethullámra figyeltek fel. A bűnözők az MKB Bank ügyfeleire vetették ki hálójukat. Biztonsági intézkedésre hivatkozva arra kérik a címzettet: a levélben álló linkre kattintva adja meg azonosítóit. A csali-hivatkozás egy, az MKB lapját utánzó oldalra visz. Aki lépre megy, s megadja a kért adatokat, az aztán joggal aggódhat a bankszámlájáért.

Jóllehet a bűnözők a bank elérhetőségeit és cégjegyzék-számát is gondosan kimásolták, s odabiggyesztették üzenetük végére, azért a – feltehetően gépi fordítással készített – levél szörnyen magyartalan nyelvezete remélhetőleg eléggé gyanúkeltő ahhoz, hogy senki ne üljön fel a trükknek. A csalók egyébként litvániai címen állították fel csapdájukat.

Mindenesetre az MKB honlapján is közleményt tettek közzé az ügyben. Megnyugtatják az ügyfeleket: a bank online szolgáltatásához bevezetett kötelező SMS aláíró jelszó elejét veszi a csalárd tranzakcióknak. Ugyanakkor intik a felhasználókat: ne kattintsanak a levélben szereplő linkre, semmiképp se adják meg azonosítóikat, ha pedig ezt mégis megtették, haladéktalanul forduljanak a bankhoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés