Connect with us

technokrata

Figyelem! Változik a Telekom-osztalék

Dotkom

Figyelem! Változik a Telekom-osztalék

Nem menekül meg a változástól a Magyar Telekom osztalékpolitikája sem a különadók hatására – mondta Christopher Mattheisen elnök vezérigazgató a Bloomberg szerint.

A Magyar Telekomnak meg kell változtatnia osztalékpolitikáját a bevezetésre került különadók hatására – mondta Christopher Mattheisen elnök vezérigazgató a Bloomberg tudósítása szerint a társaság mai, negyedéves eredményeket ismertető sajtótájékoztatóján A társaság várhatóan kombinált megoldással próbálja meg kezelni az adó hatását. Ennek keretében változik majd a társaság beruházási, osztalékfizetési és hitelfelvételi politikája. Az osztalékfizetés sem menekülhet meg a változások elől – mondta.

Az idei évtől kezdődően évi mintegy 27 milliárd forintot fizet a különadó miatt 2012-ig a Telekom, a társaság vezetése az év végéig dolgozza ki a stratégiáját arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a kialakult helyzetet.

Thilo Kusch, a Magyar Telekom pénzügyi vezetője elmondta, a társaság visszafogja beruházásait az adó miatt. Mint elmondta, már elég szűkösek a lehetőségek a költségek csökkentésének tekintetében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom