Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiábrándító az SAP eredménye

Dotkom

Kiábrándító az SAP eredménye

Ugyan 12 százalékkal nőtt a világ vezető üzleti szoftvergyártójának eredménye a harmadik negyedben, ez elmaradt a várakozásoktól, így nagyot esett a cég részvényárfolyama.

Az SAP nettó profitja a tavalyi harmadik negyedéves 447 millió euróról 501 millióra emelkedett – ez azonban csalódás az elemzők 553 millió eurós várakozásához képest. Az árbevétel 20 százalékkal 3 milliárd euróra nőtt.

A szoftvereladások és szolgáltatások az előző évihez képest 20 százalékkal 2,32 milliárd euróra nőttek, a jövőbeli árbevételt is előrevetítő szoftverlicensz-eladások pedig 25 százalékkal 656 millió euróra ugrottak.

A cég közleményében a mobilra írt üzleti szoftverek sikerét, valamint az amerikai, és az ázsiai, európai és latin-amerikai feltörekvő piacok erejét jelölte meg a profitnövekedés okaiként.

A Landesbank Baden-Württemberg Bloombergnek nyilatkozó elemzője szerint “OK” az eredmény, és pozitív fejleményként értelmezhető, hogy némileg enyhült az árnyomás a költségeiket csökkenteni akaró globális vállalat kliensek irányából.

A cég megismételte korábbi profitvárakozását, miszerint 9-11 százalékos árbevétel-növekedést várnak az évre. A piacoknak azonban nem tetszett az eredmény, 3,5 százalékos mínuszba estek a cég papírjai a gyorsjelentés után.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés