Connect with us

technokrata

Kiábrándító az SAP eredménye

Dotkom

Kiábrándító az SAP eredménye

Ugyan 12 százalékkal nőtt a világ vezető üzleti szoftvergyártójának eredménye a harmadik negyedben, ez elmaradt a várakozásoktól, így nagyot esett a cég részvényárfolyama.

Az SAP nettó profitja a tavalyi harmadik negyedéves 447 millió euróról 501 millióra emelkedett – ez azonban csalódás az elemzők 553 millió eurós várakozásához képest. Az árbevétel 20 százalékkal 3 milliárd euróra nőtt.

A szoftvereladások és szolgáltatások az előző évihez képest 20 százalékkal 2,32 milliárd euróra nőttek, a jövőbeli árbevételt is előrevetítő szoftverlicensz-eladások pedig 25 százalékkal 656 millió euróra ugrottak.

A cég közleményében a mobilra írt üzleti szoftverek sikerét, valamint az amerikai, és az ázsiai, európai és latin-amerikai feltörekvő piacok erejét jelölte meg a profitnövekedés okaiként.

A Landesbank Baden-Württemberg Bloombergnek nyilatkozó elemzője szerint “OK” az eredmény, és pozitív fejleményként értelmezhető, hogy némileg enyhült az árnyomás a költségeiket csökkenteni akaró globális vállalat kliensek irányából.

A cég megismételte korábbi profitvárakozását, miszerint 9-11 százalékos árbevétel-növekedést várnak az évre. A piacoknak azonban nem tetszett az eredmény, 3,5 százalékos mínuszba estek a cég papírjai a gyorsjelentés után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle