Connect with us

technokrata

Külső merevlemez helyett SSD-t!

Dotkom

Külső merevlemez helyett SSD-t!

USB 3.0-s meghajtókkal állt elő az Iomega.

Iomega External USB 3.0 SSDAz EMC leányvállalataként működő vállalat új, Iomega External USB 3.0 SSD Flash-meghajtói mindössze tenyérnyi méretűek. Az 1,8 hüvelykes SSD 64, 128 illetve 256 GB kapacitású változatban lesz elérhető. Az elegáns fémburkolat védelmet is jelent: a meghajtó akár háromméteres esést is kibír. A biztonságot 256 bites hardveres titkosítás, hozzáadott vírusvédelmi és mentési szoftver szolgálja.

USB 3.0-s csatolójával az Iomega External SSD Flash Drive akár az USB 2.0-s meghajtók sebességének tízszeresét is el tudja érni. Az új SSD meghajtó még az ugyanezt az USB 3.0-s csatolót használó 7200 fordulat/perc sebességű SATA merevlemezeknél is kétszer gyorsabb. A hűvös tapintású új eszközökhöz nem szükséges külső tápegység és teljes visszamenőleges kompatibilitást mutatnak a csak USB 2.0-s bemenettel rendelkező személyi számítógépekkel és más berendezésekkel egyaránt. Az Iomega egyébként külön megvásárolható USB 3.0-s adapterkártyákat is kínál, amelyeket az eredetileg 2.0-s USB-csatlakozóval rendelkező asztali vagy noteszgépbe helyezve az SSD Flash meghajtó vásárlói is kihasználhatják a natív, akár másodpercenként 5 gigabit/másodperces USB 3.0-s adatátviteli sebességet.

Iomega External USB 3.0 SS

Az Iomega új eszközéhez ingyenesen jár az Iomega Protection Suite: a mentési és vírusvédelmi szoftverek egységes használatú csomagja, amely kiegészítő védelmet nyújt a felhasználók fényképei, filmjei, zenéi és más fájljai számára. Használatával akár online is biztonsági mentést készíthetünk adatainkról.

A meghajtó november elején kerül forgalomba a világ minden táján, három éves jótállással. A 64 gigabájtos változat ára 219 euró, a 128 gigabájtosé 389 euró, a 256 gigabájtosé 749 euró lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle