Connect with us

technokrata

Ritkábban omlik össze az új Firefox

Dotkom

Ritkábban omlik össze az új Firefox

Letölthető a legfrissebb, biztonsági hibáktól mentesített változat.

Bejelentette nyíltforrású böngészőjének legújabb, 3.6.11-es változatát a Mozilla. A frissült Firefox tizenkét sérülékenységtől szabadult meg, többek között már a második patch-et kapta a Windows „bináris beültetési” hibájára. Amint arról augusztusban írtunk, számos alkalmazás érintett az operációs rendszer általános hibája miatt (további részletek itt) – többek között a Tűzróka is az volt.

Firefox

Összességében komoly sebezhetőségeket szüntet meg a böngészőben az update. Kétharmaduk ugyanis kritikus fontosságúnak soroltatott be, míg fontosnak kettő, mérsékelten fontosnak és alacsony jelentőségűnek egy-egy további biztonsági lyukat minősítettek. Javításukkal megszűntek a böngészőmotor (ismert) memóriahibái, egy cross-site scripting sérülékenység és orvoslatot kapott egy, az SSL hitelesítéssel kapcsolatos probléma.

Említést érdemel még az úgynevezett out of process plug-ins (OOPP) funkcióban rejlő bug, amelyet szintén javítottak a programozók. Az OOPP-t használja a browser az olyan pluginek, mint az Adobe Flash Player, az Apple Quicktime vagy a Microsoft Silverlight, összeomlásakor. Annak érdekében van rá szükség, hogy ezek lefagyása ne rántsa magával az egész alkalmazást – az adott modul semlegesítése mellett a böngészés tovább folytatódhat.

Firefox 3.6.11 letöltéseSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle