Connect with us

technokrata

PC és kodekvadászat helyett – médiaközpont a Toshibától

Dotkom

PC és kodekvadászat helyett – médiaközpont a Toshibától

Miért használnánk csak biztonsági másolatok készítésére a külső merevlemezt?

A Toshiba bemutatta új, HD felbontású multimédiás tárolóeszközét, a STOR.E TV+-t, amely akár 2 TB-nyi médiafájl tárolására és – csatlakoztatott eszközökhöz való – továbbítására alkalmas. Mindezek mellett kiküszöböli a legtöbb olyan kompatibilitási problémát, amely általában akkor jelentkezik, amikor a felhasználók az elavult és új média-berendezéseiket próbálják csatlakoztatni, vagy régebbi tartalmakat próbálnak lejátszani.

Toshiba STOR.E TV+ 1

Támogatott formátumok
Audio: MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLAC, LPCM, Dolby Digital, DTS Digital
Kép: JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF (csak állókép)
Video: MPEG1 (DAT, MPG), MPEG2 (VOB, MPG, TS/M2TS/TP/TRP), MPEG4 (AVI, MP4, MKV), VC-1 (WMV), H.264 (AVI, MKV, MOV, MP4), RM/RMVB (RM/RMVB)
Felirat: SSA, SMI, SRT, SUB, IDX+SUB (csak DVD-fájlok)

„Manapság egy külső multimédiás merevlemez-meghajtó sokkal többre képes annál, minthogy csupán digitális tartalmak tárolója, biztonsági másolatok hordozója és mindezek vezérlőeszköze legyen. Otthoni médiaközpontként is működik, amely támogatja a különféle kodekeket, így képes az összeférhetetlenségek leküzdésére is” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. Kihagyva a fárasztó konvertálási folyamatot, lehetővé teszi az olyan médiaformátumok lejátszását is, amelyet a tévékészülékek nem támogatnak. A STOR.E TV+ az audio-, video- és képfájlok széles körét támogatja.

Régi és új multimédiás eszközök találkozása
A nagy felbontású videofájlok a tévéképernyőn 1080p felbontásban történő megjelenítéséhez a STOR.E TV+ HDMI-csatlakozóval rendelkezik. Másfelől a STOR.E TV+ csatlakoztatható az olyan televíziókészülékekhez is, amelyek nem rendelkeznek a legújabb felületekkel (mint például USB), de tartalmaznak RCA bemenetet.

Toshiba STOR.E TV+

A szokásos vezetékes csatlakoztathatóság mellett a Toshiba útjára indította a STOR.E TV+ Wi-Fi használatra alkalmas verzióját. Ez egy olyan opcionális Wi-Fi USB hardverkulcs, amelyet a két USB csatlakozófelület egyikébe lehet behelyezni, így lehetővé teszi a STOR.E TV+ és a vezeték nélküli otthoni hálózat összekapcsolását. Emellett a STOR.E TV+ rendelkezik egy, legfeljebb 16 GB kapacitású – SDHC memóriakártyákkal kompatibilis – kártyaolvasóval is.

A STOR.E TV+ 2010 negyedik negyedévétől lesz elérhető Magyarországon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle