Connect with us

technokrata

Nagyobb profit, kevesebb új ügyfél az IBM-nél

Dotkom

Nagyobb profit, kevesebb új ügyfél az IBM-nél

Az új szolgáltatási szerződések értéke 7 százalékkal 11 milliárd dollárra csökkent a harmadik negyedévben – tette közzé az IBM, amivel immár három negyedév óta folyamatosan csökken az új szerződések értéke, ezért hiába ért el a vállalat a vártnál jobb eredményt, részvényei 4 százalékot zuhantak a tőzsdén.

Miközben javult az amerikai számítástechnaikai órás gépei és szerverei iránti kereslet, a cég által nyújtott szolgáltatások – amelyek az árbevétel 60 százalékát, és a profit 40 százalékát teszik ki – azonban nem mennek ilyen jól.

Az ABN Amróval október 8-án írtak alá egy nagyobb, 1,8 milliárdos üzleti szolgáltatási szerződést, ami így technikailag a negyedik negyedévben fog csak megjelenni.

Az IBM nettó profitja a tavalyi harmadik negyedhez képest 12 százalékkal 3,59 milliárd dollárra nőtt, ami részvényenként 2,82 dollárt jelent, miközben az elemzők 2,75 dollárt vártak. Az árbevétel 3 százalékkal 24,3 milliárd dollárra nőtt a negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ami szintén felülmúlja a 24,1 milliárd dollárról szóló várakozásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek