Connect with us

Ahová a Google keze nem ér el…

Dotkom

Ahová a Google keze nem ér el…

Olyan helyre lát be a Microsoft Bing keresője, ahol legnagyobb riválisa tehetetlen.

Nemrég jelentette be Redmond, hogy a Bing továbbfejlesztésével és a Facebook üzemeltetőjével kötött megállapodásnak köszönhetően hamarosan ismerőseink közösségi hálózaton való tevékenységeire is rákereshetünk. Ismeretes, hogy a Google nem „lát bele” a Facebook adatbázisába, ugyanis utóbbi nem akarja átengedni az immár több mint 500 milliósra duzzadt felhasználói tábor jelentette reklámbevételi lehetőségeket az online reklámpiacot letaroló vállalatnak.

Ugyanakkor a Microsofttal meglehetősen jó kapcsolatot ápol Zuckerberg cége: előbbi 2007 októberében már bevásárolta magát a közösségi hálózatba (240 millió dollárért vette meg a Facebook 1,6 százalékát). Ráadásul igen szoros együttműködés kezd kialakulni a szolgáltatás és a Windows Live Messenger között is (erről bővebben itt), illetve a Facebook Places-hez is a Microsoft adja az alapot saját térképszolgáltatásával, a Bing Maps-szel.

bing_facebook_kereses

Facebookkal kapcsolatos találatok a Bingen

Visszatérve a keresőre: Qi Lu, a Microsoft Online Services részlegének elnöke és Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója közösen jelentették be egy, a Microsoft Szilícium-völgyben levő központjában tartott sajtótájékoztatón együttműködési szándékaik szorosabbra fűzését. Az ott elhangzottak szerint a közösségi hálózat profiljai és a Bingből keresést indító személy ismerőseinek kedvelt bejegyzései egyaránt kereshetők lesznek.

Akit aggaszt, hogy ennyire mélyen bele tudnak vájkálni magánszférájába egy kereső segítségével, az egyrészt gondolkozzon el rajta, egyáltalán minek regisztrált a Facebookra, másrészt akár le is tilthatja ezt a lehetőséget. A Bing ugyanis törölhető a felhasználó facebookos alkalmazásai közül. Mindamellett arról sosem szerzünk tudomást, hogy valaki ránk keres a redmondi szolgáltatással, ugyanis utóbbi nem küld adatokat vissza a közösségi hálózat felé.

Lépéshátrányban a Google?
A sajtótájékoztatón, egy újságírói kérdésre válaszolva Zuckerberg elismerte, hogy a Microsoft elsősége nem jelent exkluzivitást. A Facebook alapítója szerint idővel más keresőmotorok számára is megnyílhat a fenti kutakodásra való lehetőség, jelenleg azonban csak Redmonddal működnek együtt ilyen téren.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom