Connect with us

technokrata

Tovább terjeszkedne a GTS Hungary

Dotkom

Tovább terjeszkedne a GTS Hungary

A nem közölt összegű vételár kiegyenlítésével befejeződött az adatközponti szolgáltatást nyújtó Interware felvásárlása, ezzel a cég a GTS százszázalékos tulajdonába került – mondta Pauer Pál, a GTS Hungary Kft ügyvezetője.

Az Interware tavalyi bevétele 2,4 milliárd forint volt, a GTS 15,8 milliárd forintot ért el 2,8 milliárd forint EBITDA mellett. Idén a GTS lakossági szolgáltatásainak bevétele várhatóan csökken, míg a vállalati stagnál, így a tavalyinál némileg szerényebb, 14,5 milliárdos bevételhez juthat (a tavalyihoz hasonló EBITDA mellett), míg a két cég teljes éves árbevétele várhatóan meghaladja a 17 milliárd forintot.
 

Az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte. A 170 főt foglalkoztató GTS Hungary a két budapesti adatközpont hatvan Interware-alkalmazottját átvette, a cég az adatközpontokban egymillió eurós fejlesztést hajt végre a következő néhány hónapban – tette hozzá Pauer. Összességében egymilliárd forintot meghaladó beruházást tervez idén a GTS Hungary a tavalyi 1,3 milliárd forint után. Pauer szerint azért vásárolták meg az Interware Kft.-t, mert úgy látják, hogy az adatközponti szolgáltatások iránt nő az igény. A GTS más távközlési befektetések iránt is érdeklődik, vizsgálják a távközlési infrastruktúrával és ügyféllel rendelkező potenciális felvásárlási lehetőségeket, de hálózatépítésben is gondolkodnak. Ugyanakkor – ha jó ajánlatot kapnának – túladnának a lakossági üzletágon – mondta Pauer. A GTS önállóan nem indulna egy esetleges mobilfrekvencia-pályázaton, de infrastruktúrát szeretnének nyújtani a nyertesnek – mondta az ügyvezető, aki nem tud arról, hogy a kormányzat tárgyalást kezdeményezett volna egy esetleges különadó miatt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle