Connect with us

technokrata

Szerver-előfizetés: csökkentett költségek, megnövelt biztonság

Dotkom

Szerver-előfizetés: csökkentett költségek, megnövelt biztonság

A költségek csökkentése az elmúlt időszakban az egyik legfontosabb feladat lett a vállalkozások életében, de bizonyos területeken ez a közvetlen erőforrások megvonása nélkül is megvalósítható.

A működés legkülönbözőbb területein adódhat extra kockázat vagy kiadás még ott is, ahol nem is gondolná a gazdasági menedzsment. Ebbe a körbe tartozik az it területén belül a szerverek kezelése, üzemeltetése.

Amíg a rendszer stabilan működik, a cégek jellemzően a kockázatokkal és a rejtett költségekkel sem számolnak. Ám a napi működés során felmerülő üzemeltetési költség (áram, klíma, őrzés) egyrészt igen magas lehet – amelyet leginkább a közös “nagy kalapból” fizetnek -, másrészt hiba esetén a javítás és a vele járó időkiesés is jelentős anyagi kockázatokat rejt. Ezekkel a tételekkel legtöbbször nem vagy nem valós módon számolnak a cégek – mutatott rá Jakócs Krisztián, az Invitel piacmenedzsere a Napi Gazdaság közelmúltban szervezett kkv-konferenciáján.

Számukra kézenfekvő megoldás lehet és sok kellemetlenségtől segít megszabadulni a szerver-előfizetés: a szerverbérlet és a szervervirtualizáció – tette hozzá. Ezeknél a szolgáltatásoknál minden feladatot a szolgáltatónak kell ellátnia és garantálnia a legmagasabb szintű rendelkezésre állást és biztonságot. A váltani kívánók számára az átállás kockázata minimális, hiszen lehetőség van tesztidőszak igénybevételére és akár határozatlan idejű szerződéskötésre is. Ez pedig azt eredményezi, hogy tervezhetővé válnak a költségek és az üzemeltetés díjai, emellett a szolgáltató maximális hozzáférést biztosít a szoftverek és adatok kezeléséhez az előfizetői számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle