Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szerver-előfizetés: csökkentett költségek, megnövelt biztonság

Dotkom

Szerver-előfizetés: csökkentett költségek, megnövelt biztonság

A költségek csökkentése az elmúlt időszakban az egyik legfontosabb feladat lett a vállalkozások életében, de bizonyos területeken ez a közvetlen erőforrások megvonása nélkül is megvalósítható.

A működés legkülönbözőbb területein adódhat extra kockázat vagy kiadás még ott is, ahol nem is gondolná a gazdasági menedzsment. Ebbe a körbe tartozik az it területén belül a szerverek kezelése, üzemeltetése.

Amíg a rendszer stabilan működik, a cégek jellemzően a kockázatokkal és a rejtett költségekkel sem számolnak. Ám a napi működés során felmerülő üzemeltetési költség (áram, klíma, őrzés) egyrészt igen magas lehet – amelyet leginkább a közös “nagy kalapból” fizetnek -, másrészt hiba esetén a javítás és a vele járó időkiesés is jelentős anyagi kockázatokat rejt. Ezekkel a tételekkel legtöbbször nem vagy nem valós módon számolnak a cégek – mutatott rá Jakócs Krisztián, az Invitel piacmenedzsere a Napi Gazdaság közelmúltban szervezett kkv-konferenciáján.

Számukra kézenfekvő megoldás lehet és sok kellemetlenségtől segít megszabadulni a szerver-előfizetés: a szerverbérlet és a szervervirtualizáció – tette hozzá. Ezeknél a szolgáltatásoknál minden feladatot a szolgáltatónak kell ellátnia és garantálnia a legmagasabb szintű rendelkezésre állást és biztonságot. A váltani kívánók számára az átállás kockázata minimális, hiszen lehetőség van tesztidőszak igénybevételére és akár határozatlan idejű szerződéskötésre is. Ez pedig azt eredményezi, hogy tervezhetővé válnak a költségek és az üzemeltetés díjai, emellett a szolgáltató maximális hozzáférést biztosít a szoftverek és adatok kezeléséhez az előfizetői számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés