Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védtelenül játszunk az Interneten

Dotkom

Védtelenül játszunk az Interneten

Kik vannak leginkább veszélyben? Cikkünkből kiderül.

Míg tíz évvel ezelőtt olyan ritka volt az online játék, mint a fehér holló, manapság már a dobozos szoftverek jelentős része is Internet-támogatással érkezik, egyes címek pedig egyenesen online játékra lettek kitalálva (WoW és társai). Habár a közösségi játékélmény kétségtelenül sokat hozzátesz a szórakozáshoz, nem árt(ana) óvatosabbnak lenni az ilyen kikapcsolódási formák esetében.

wow screenshot

Erre világított rá az Avast Software nemrég közzétett listája is, mely az úgynevezett casual gamerek (avagy eseti játékosok, akik csak néha kattintanak párat egy egyszerű – többnyire webes – játékon) világát vizsgálta. A hat legveszélyesebb, internetes játékkal kapcsolatos website a következő: Gamefactoryinteractive.com, Games-digest.com, Mariogamesplay.com, anywhere-games.com, galacticflashgames.com and towerofdefense.com.

De miért jelentenek veszélyt ezek az oldalak? Azok, akik az Interneten keresnek maguknak „játszótársat”, viszonylag gyakran találkoznak az antivírus védelem kiiktatásának szükségszerűségével. Egy kicsit emberibb nyelven leírva ez azt jelenti, hogy különböző okokból saját maguk tiltják le vírusvédelmüket. Például azért, hogy javítsák a játék válaszidejét (jellemzően gyors, FPS játékok esetén számíthat sokat), vagy letölthető tartalmakhoz való hozzáférés miatt.

Ondrej Vlcek, az Avast technikai vezetője szerint sajnos a jelenséget felismerte a szervezett bűnözés is, hiszen ez a népszerűség-növekedés egyben az így elérhető emberek számának emelkedését is jelenti. Természetesen azért nem vagyunk védtelenek ellenük, elég csak pár alapvető tanácsot megfogadni. Ezek legfontosabbika, hogy soha ne kapcsoljuk ki számítógépünk antivírus és/vagy tűzfalas védelmét, emellett tartsuk őket a lehető legfrissebb állapotban. Tartózkodjunk a bizonytalan forrásból származó játékok letöltésétől és telepítésétől, illetve használjunk olyan védelmi szoftvereket, amik észrevétlenül, csendben képesek alkalmazkodni ahhoz, ha éppen játszunk.

„Véletlen” egybeesés, hogy az Avast terméke pont rendelkezik ilyen tulajdonsággal. De nem kell ragaszkodni ehhez a védelmi szoftverhez, hiszen a legtöbb, ismert IT-biztonsági vállalat fejleszt olyan megoldásokat, amiket kifejezetten ezen réteg igényeinek figyelembe vételével alkottak meg (ilyen például a Symantec Norton Antivirus Gaming Edition).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés