Connect with us

technokrata

Fellegi felügyeli a kormányzati informatikai ügynökséget

Dotkom

Fellegi felügyeli a kormányzati informatikai ügynökséget

Új kormányzati ügynökséget hoz létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amely az összes kormányzati informatikai beruházást koordinálja a jövőben – derül ki egy kormányrendelet-tervezetből.

Az új ügynökség felügyeli a jövőben induló kormányzati informatikai projekteket, illetve külön döntés után átveszi a már futó fejlesztéseket. Kiemelt feladata lesz az uniós forrásokból finanszírozott elektronikus közigazgatási operatív program és az államreform operatív program felügyelete.

Az új ügynökség ezen túl részt vesz a közigazgatási reform informatikai feladatainak előkészítésében. A testület a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alatt működik, elnökét Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter nevezheti ki a tervezet szerint. A kormányzati informatikai ügyekért az elmúlt időszakban a miniszterelnökségen működő informatikai államtitkárság, illetve a Pénzügyminisztériumban működő Informatikai Szolgáltató Központ volt felelős – utóbbi a fejlesztési tárca ügynökségébe olvadhat. A volt informatikai államtitkárság ügyeit jelenleg is a fejlesztési tárca látja el.

Emellett Fellegi nagyobb súlyt adna az Európai Unióban a fejlesztéspolitikának, ezen belül is a kohéziós, vagyis felzárkóztatási politikának – erről a miniszter tegnap Brüsszelben beszélt. A cél érdekében a magyar EU-elnökség azt tervezi, hogy a témakört az úgynevezett általános ügyek miniszteri tanácsának napirendi témájává emeli. Az uniós tagállamok kormányai közötti egyeztetési fórumok közül kifejezetten e területre – számos más ágazattal ellentétben – jelenleg egyetlen formáció sem szakosodott – írta az MTI-Eco.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle