Connect with us

technokrata

Adobe Reader: kritikus fontosságú patch

Dotkom

Adobe Reader: kritikus fontosságú patch

Végre mentőövet kaptak az Adobe Acrobat és Reader PDF-olvasó programon keresztül támadott internetezők.

Amint arról két hete beszámoltunk, az Adobe rendkívüli javítást adott ki Flash lejátszójához. Azonban nem csak a multimédiás webes tartalmakat megjeleníteni hivatott eszköz bizonyult hibásnak, hanem a cég szintén saját fejlesztésű Adobe Acrobat és Adobe Readere is. Nem tudta azonban tartani a rekordgyors tempót a PDF állományok olvasására képes szoftver esetében a fejlesztő, szerencsére a minap végre megérkezett az új, 9.4-es Adobe Reader.

Az update megjelenésére a negyedévente esedékes javítás-gyűjtemény kiadása kapcsán került sor. Az összesen 23 biztonsági rést befoltozó update minél hamarabbi alkalmazásba vétele azért javasolt különösen, mert az Interneten keresztül már támadják a dokumentumkezelő szoftver hibáját. Jelentések szerint a támadások többnyire sikerrel is járnak, így a támadó kezére játsszák az érintett számítógépes rendszereket, melyeket aztán távolról vezérelnek.

A következő Adobe patch-gyűjtemény már csak jövőre várható: ha nem történik valami nagyobb gikszer, akkor 2011 februárjában adja majd ki a fejlesztő az előttünk álló három hónap alatt összegyűlt sebezhetőségek javításait.

Adobe Reader 9.4 letöltéseSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák