Connect with us

technokrata

Magyarország ontja a „Symantec mérnököket”

Dotkom

Magyarország ontja a „Symantec mérnököket”

Ötéves a Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ az Óbudai Egyetemen.

A Symantec segítsége révén, az Óbudai Egyetem (ÓE) azon kevés felsőoktatási intézmények egyike, ahol a hallgatók az informatikai biztonság kérdéskörével gyakorlatban is magas szinten foglalkozhatnak. A Symantec és az ÓE Neumann János Informatikai Kara (korábban BMF-NIK) együttműködésével 2005-ben létrehozott Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ az elmúlt öt sikeres év során világszínvonalú, folyamatosan megújított szoftverekkel is hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók aktuális, naprakész és piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot.

Obudai Egyetem Symantec labor

„Mivel az együttműködés rendkívül sikeres, a jövőben is segítünk abban, hogy a pályakezdő szakemberek megismerhessék a legújabb rendszerbiztonsági megoldásokat.” – nyilatkozta Selmeczi János, a Symantec regionális sales menedzsere. Ígéretének megfelelően a Symantec idén is hozzájárult – közel 250 ezer euró értékben – szoftverlicenc biztosításával a Központ kitűzött céljának (a biztonságos rendszerek elméleti alapjainak oktatása és korszerű eszközökön történő gyakorlati ismeretek nyújtása) megvalósításához. A Symantec emellett továbbra is folyamatos műszaki konzultációt nyújt és hozzájárul az oktatók biztonságtechnikai továbbképzéséhez.

Az együttműködés keretében biztosított szoftveralkalmazások a következő biztonsági területekre terjednek ki: végpontvédelem, titkosítás, levelezés-védelem, előírási megfelelőség, biztonságkezelés, napló- és sérülékenység elemzés, adatmentés, tárhely standardizálás, email-archiválás, valamint behatolás-védelem. A hallgatók az említett területeket a Kompetencia Központ 4 magos processzorral ellátott munkaállomásain tanulmányozhatják, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a virtuális gépeket virtuális hálózatba kapcsolva, minden munkaállomáson önálló hálózati környezetet alakíthassanak ki, így minden hallgató önálló laborkészlettel rendelkezhet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle