Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország ontja a „Symantec mérnököket”

Dotkom

Magyarország ontja a „Symantec mérnököket”

Ötéves a Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ az Óbudai Egyetemen.

A Symantec segítsége révén, az Óbudai Egyetem (ÓE) azon kevés felsőoktatási intézmények egyike, ahol a hallgatók az informatikai biztonság kérdéskörével gyakorlatban is magas szinten foglalkozhatnak. A Symantec és az ÓE Neumann János Informatikai Kara (korábban BMF-NIK) együttműködésével 2005-ben létrehozott Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ az elmúlt öt sikeres év során világszínvonalú, folyamatosan megújított szoftverekkel is hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók aktuális, naprakész és piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot.

Obudai Egyetem Symantec labor

„Mivel az együttműködés rendkívül sikeres, a jövőben is segítünk abban, hogy a pályakezdő szakemberek megismerhessék a legújabb rendszerbiztonsági megoldásokat.” – nyilatkozta Selmeczi János, a Symantec regionális sales menedzsere. Ígéretének megfelelően a Symantec idén is hozzájárult – közel 250 ezer euró értékben – szoftverlicenc biztosításával a Központ kitűzött céljának (a biztonságos rendszerek elméleti alapjainak oktatása és korszerű eszközökön történő gyakorlati ismeretek nyújtása) megvalósításához. A Symantec emellett továbbra is folyamatos műszaki konzultációt nyújt és hozzájárul az oktatók biztonságtechnikai továbbképzéséhez.

Az együttműködés keretében biztosított szoftveralkalmazások a következő biztonsági területekre terjednek ki: végpontvédelem, titkosítás, levelezés-védelem, előírási megfelelőség, biztonságkezelés, napló- és sérülékenység elemzés, adatmentés, tárhely standardizálás, email-archiválás, valamint behatolás-védelem. A hallgatók az említett területeket a Kompetencia Központ 4 magos processzorral ellátott munkaállomásain tanulmányozhatják, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a virtuális gépeket virtuális hálózatba kapcsolva, minden munkaállomáson önálló hálózati környezetet alakíthassanak ki, így minden hallgató önálló laborkészlettel rendelkezhet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés