Connect with us

technokrata

Vezért váltott a HP

Dotkom

Vezért váltott a HP

Az SAP-től érkezik a Hewlett-Packard új vezérigazgatója, elemzők szerint szükség lesz az ígért stratégiai látásmódra a vállalatnál.

Külsős érkezik a Hewlett-Packard (HP) Co. élére: az SAP AG egykori vezérigazgatója, Leo Apothekert választotta a társaság új vezérnek – számolt be a Bloomberg. Apotheker februárban vonult vissza az SAP éléről, akkor a forgalom és a profit csökkenésével indokolva a lépést.

A társaság igazgatósági elnöke a Kleiner Perkins Caufield & Byers-től érkező Ray Lane lesz. Mindketten november elsejétől kezdik a munkát a HP-nál.

Az előző elnök-vezérigazgató Mark Hurd augusztus elején vonult vissza. A vállalatnak olyan új vezetésre van szüksége, amely képes agresszív és akár kockázatos lépéseket is megtenni, hogy új életerőt adjon a cégnek – mondta Joel Achramowicz, a Blaylock Robert Van LLC elemzője, aki szerint az új vezér személye önmagában nem ok HP-papírok semleges minősítésének megváltoztatására. Hurd távozása óta a társaság részvényeinek árfolyama 9 százalékot esett.

Apotheker ennek megfelelően úgy nyilatkozott, hogy képesnek érzi magát arra, hogy stratégiai látásmódot hozzon a HP-be. Emellett a cég számít az új vezető szoftveres tapasztalataira is, a HP új területekre szándékozik belépni, hogy csökkentse az alacsony árrést biztosító számítógép-eladásokat, és versenyre keljen olyan vetélytársakkal, mint az Oracle, a Cisco Sytems vagy az IBM.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle