Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brazília kiberháborúra készül

Dotkom

Brazília kiberháborúra készül

A dél-amerikai honvédelem hosszú távú kiberháborúra rendezkedik be.

BraziliaSzakértők szerint az Irán elleni rejtélyes támadás manapság már szinte a reguláris hadviselés része: aki nem készült fel eléggé hálózatainak védelmére, az könnyen rajtaveszthet. Brazília az ilyen csapások elkerülése érdekében külsős segítséget hívott: kiberhadviselési részlegét a Panda Security szakértői képzik a jövőben. A brazil honvédelem hosszú távú kiberháborúra rendezkedett be: a Panda Security-vel kötött megállapodás alapján a vírusirtó cég szakértői képezik majd ki a Cyber-Warfare Communication Center (CCOMGEX) specialistáit, akik feladata az interneten keresztül érkező támadások visszaverése.

„A hadseregnek mintegy 60 ezer PC-je van szerte az országban.” – mondta Antonino dos Santos Guerra Neto dandártábornok az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón São Pauloban, szeptember 22-én – „Napi átlag 100 támadást kell visszavernünk; muszáj megvédenünk magunkat, minden eszközzel.”

„Habár elég futurisztikusan hangzik, tényként kell kezelni, hogy bőven benne járunk a kiberhadviselés korában, elég, ha csak az Irán elleni támadást vesszük alapul.” – kommentálta az együttműködést Sándor Zsolt a Panda Security magyarországi igazgatója – „Ezen a szinten már nem arról van szó, hogy néhány orosz spammer Viagra-reklámokkal bombázza meg a gépeket, esetleg ellop néhány hitelkártya-számot. Egy országot gyakorlatilag térdre lehet kényszeríteni a számítógépes hálózatán keresztül; a brazil hadsereg gépeinek több mint felét most a nagyvállalatok számára kifejlesztett Panda Security for Enterprises fogja védeni.”

Természetesen nem a dél-amerikai ország az első a nagy államok sorában, „aki” széleskörű internetes támadásokra készül. Amint arról nemrég írtunk, az Egyesült Államok élen jár a kiberkatonák toborzásában, és egyben arra is rádöbbent, hogy még egy 300 milliós országban is kevés a jó „katona-anyag” (bővebben itt). Az ENSZ pedig azon munkálkodik, hogy szükségtelenné tegye az USA és Brazília lépéseit – de valljuk be, kevéssé valószínű, hogy a világszervezet meg tudja akadályozni egy kiberháború kitörését…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés