Connect with us

technokrata

Magyar piacra magyar PKI-rendszert!

Dotkom

Magyar piacra magyar PKI-rendszert!

A Noreg Kft. fejlesztette Margaréta kártyamenedzsment rendszer mostantól elérhető a hazai piacon.

PKI rendszereket alapvetően a fokozott biztonsági igény miatt építenek ki a vállalatok, a vállalat mérettől függetlenül. Ha egy munkatárs otthon felejti vagy elveszíti a kártyáját, hosszabb időre kieshet a munkából, nem fér hozzá azokhoz a rendszerekhez, amihez jogosultsága van, vagy éppen be sem jut az épületbe. Az új munkatársak részére is érdemes mielőbb hozzáférést biztosítani, illetve a távozó munkatársaktól azt a kilépéskor azonnal megvonni.

Kártyamenedzsment rendszer nélkül manuálisan végrehajtandó, sokszor meglehetősen bonyolult művelet, hogy a compliance-előírásoknak vagy biztonsági követelményeknek eleget téve kiállítsanak számukra egy ideiglenes kártyát, majd a napokkal később pótolt chipkártyát a központból biztonságosan eljuttassák a telephelyre a munkatárs részére, és megfelelően kezeljék a megszűnt ideiglenes kártyát. Minél nagyobb, és minél több telephelyen működik a vállalat, annál nehezebb ezeket a folyamatokat manuálisan felügyelni. Ebben segít a Noreg saját fejlesztésű Margaréta kártyamenedzsment rendszere, mely automatizálja – a hibalehetőségeket rejtő – manuális folyamatokat, és segítségével a legszigorúbb compliance előírásoknak megfelelően üzemeltethető a rendszer.

„A Noreg Margaréta kártyamenedzsment rendszerrel az erre jogosult személy perceken belül meg tudja oldani a chipkártyák módosítását vagy cseréjét, a legszigorúbb irányelvek betartása mellett is, mindent részletesen dokumentálva. Bármikor visszakereshető, ki, mikor, és milyen eszközt adott, módosított vagy vont vissza – ez jelentősen leegyszerűsíti és biztonságossá teszi a kártyák kezelését.” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója – „A Közép-magyarországi Operatív Program pályázati támogatásának hozzájárulásával fejlesztett Noreg Margarétát teljes mértékben a hazai piacra optimalizáltuk, magyar nyelvű kezelőfelülettel. Saját fejlesztésű termékünket a kereskedelmi forgalomban kapható megoldások áránál jelentősen kedvezőbb konstrukcióban kínáljuk, illetve teljes egészében az adott vállalatra szabhatjuk, a felmerülő igények alapján.”

Azokban a rendszerekben, ahol sok és földrajzilag szétszórt felhasználó van, a tanúsítványok kezelése számos működési és biztonsági problémát vet fel, ami jelentős üzemeltetői és helpdesk többletmunkát jelent. Amennyiben az eszköz és tanúsítvány műveletek nincsenek egységes folyamatba szervezve, akkor az elemi műveleteket „egyenként” kell végezni, aminek magas a hibázási lehetősége. A Margaréta abban segít, hogy egy egységes menedzsment rendszer kiépítésével mind a tanúsítványok, mind a kulcstároló eszközök teljes életciklusa biztonságosan és jelentősen költséghatékonyabb módon menedzselhető legyen. A kártyák rendszerbe vételétől kezdve a kibocsátáson át, a kártyaprofil kezeléstől a riportok készítéséig a Margaréta minden funkciót biztosít, melyre egy nagyvállalati környezetben – akár több ezer kártya hatékony kezeléséhez – szükség van.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle