Connect with us

A Facebook-aknamező

Dotkom

A Facebook-aknamező

Nem is hinnénk, mennyi veszélyes oldal van a közösségi hálózatokon és a Youtube-on…

Azt mindenki tudja, hogy a weben óvatosan kell kattintgatni – számos olyan weboldal létezik, ami ártalmas kódot is tartalmaz. Mivel magát a közeget átfogóan nem felügyeli senki, így nem meglepő, hogy a nyílt térben elszaporodhattak a veszélyes weblapok. Ugyanakkor azt hihetnénk, hogy a zártabb szolgáltatások, mint amilyenek például a közösségi hálózatok, védettek, hiszen ott egyértelműen meghatározható az üzemeltető, akinek érdeke is fűződik a biztonság fenntartásához.

Nos, nem így van. Az AVG nemrég végzett kutatása megdöbbentő eredménnyel zárult: az ismertebb (angolszász tulajdonban levő) közösségi terek átvizsgálásával több mint 20 ezer olyan oldalra bukkantak, mely valamilyen szempontból fenyegetést jelent az internetezőkre. Ezek közül 11,701 darabot a Facebookon fedeztek fel. Emellett a Youtube is igen előkelő helyet foglal el: az AVG felmérése szerint 7.163 darab olyan weboldal volt megtalálható a tesztelés időszakában, ami veszélyt hordoz.

Tony Anscombe, a vállalat ingyenes termékekért felelős részlegének vezetője elárulta, hogy a jelenség leginkább a fiatalokat fenyegeti, hiszen ez a csoport képviselteti magát a legnagyobb arányban a Facebookon. A 25 év alattiak vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, véli Anscombe; és azt tanácsolja, hogy legyünk körültekintőek minden egyes alkalommal, amikor megnyitunk egy oldalt a böngészőben, függetlenül attól, hogy milyen régóta használjuk és mennyire bízunk meg benne.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom