Connect with us

Ingyenes eszközökkel az online bűnözés ellen: NIS 2011

Dotkom

Ingyenes eszközökkel az online bűnözés ellen: NIS 2011

Már a Facebookot is ellenőrzi a Symantec szoftvere.

Az internetezők 65 százaléka esik áldozatul a kiberbűnözők valamely aljas trükkjének – derült ki a Norton egyik legfrissebb nemzetközi kutatásából. Válaszul a kihívásokra, a Symantec elérhetővé tette új fejlesztését, a Norton Internet Security és Norton AntiVirus 2011-es, legújabb változatát. Ebben továbbfejlesztésre került az egy évvel korábban bemutatkozott kiadás Reputation Based Security funkciója. A hírnéven alapuló biztonsági technológia azonnal ellenőrzi a programok eredetét, majd azonosítja és blokkolja az új károkozó programokat. Az 58 millió tagot számláló Norton Community Watch lehetőséget biztosít arra, hogy a közösséghez tartozó felhasználók összehasonlíthassák letöltési szokásaik kockázatosságát a közösség más tagjainak szokásaival.

Symantec NIS-NAV 2011 doboz.jpg

A NIS 2011 emellett az összefutó alkalmazást monitorozza és figyelmezteti a felhasználót, ha valamely program túl sok helyet foglal, vagy éppen lelassítja a rendszert. A Download Insight 2.0 hírnéven alapuló védelmet nyújt: minden egyes letöltött fájlt ellenőriz, mielőtt a program futtatását engedélyezné. A SONAR 3 azonosítja a gyanús szoftvereket és veszély esetén automatikusan reagál a felhasználó nevében. Így biztosított az új, más biztonsági alkalmazások megbénítását célzó fenyegetettségek elleni azonnali védelem. A Norton Bootable Recovery Tool pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonsággal indítsák el számítógépüket akkor is, amikor a rendszert komolyan megfertőzte valamilyen vírus és a biztonsági szoftver telepítése lehetetlenné válik. A Norton Bootable Recovery Tool ingyenesen letölthető.

Teljesítmény
A Norton Internet Security 2011 gyorsabbá vált elődjéhez képest: a sárga-fekete vállalat közlése szerint például a telepítéshez 41 másodpercre van szüksége. A szoftver a mindennapi számítógép használat (pl. internetezés, fényképek vagy egyéb dokumentumok másolása egyik helyről a másikra stb.) során is javult. A Norton 2010-es termékeihez képest az új Norton 25 százalékkal kevésbé terheli meg az internetes böngészést és a fájlok másolása során 60 százalékkal jelent kevesebb megterhelést a folyamatra.

Ezzel együtt új külalakot kapott a program. Újdonság az un. Norton Protection Map a kezdőlapon, mely segítségével akár percre készen kaphatunk információt a világban éppen felbukkanó új fenyegetettségekről, melyet a Norton már azonosított és elhárított. Emellett a felhasználók egyetlen kattintással érhetik el a Norton további fejlesztéseit: Norton Online Backup, Norton Online Family és a Norton Safe Web.

Symantec NIS-NAV 2011 screenshot.jpg

Ingyenes szolgáltatások a Nortontól
Az első – Norton szoftver használata nélkül is használható – ingyenes eszköz a Norton Power Eraser, mely segítségével a legagresszívabb és leginkább aktuális fenyegetettséget lehet eltávolítani, pl. az utóbbi időben sok kárt okozó hamis antivírus (scareware) programokat. A hasonló programok megtévesztésig hasonlítanak az igazi vírusirtó szoftverekhez, annyi különbséggel, hogy az innen megszerzett dollárok az online bűnözők bankszámlájára vándorolnak, nem beszélve személyes adataink elvesztéséről és az ebből származó további károkról. A Norton Online Eraser elérhető ingyenesen online illetve a Norton 2011-es termékekben is.

További ingyenes applikációk még a Norton Safe Web Lite, mely egy olyan letölthető toolbar, ami még azelőtt azonosítja a kockázatos weboldalakat, mielőtt rákattintanánk. A Norton Safe Web for Facebook ellenőrzi a közösségi hálózat hírfolyamában megosztott linkek eredét, és jelzi, hogy biztonságos-e rákattintani. A Norton Online Family megalkotásakor a Norton kifejezetten a családokra gondolt. Az ingyenes, online elérhető alkalmazás segítségével a szülők biztonságban tudhatják csemetéiket az internetes veszélyek ellen.

Ár és elérhetőség
A Norton Internet Security 2011 és a Norton AntiVirus 2011 Magyarországon is számos viszonteladónál azonnal megvásárolható, illetve online letölthető a Symantec oldaláról. A Norton AntiVirus 2011 javasolt kiskereskedelmi ára 11.999 Ft (bruttó), a Norton Internet Security 2011 javasolt kiskereskedelmi ára pedig 15.999 Ft (brutto) Ez a termék használatának egy évre szóló szolgáltatási előfizetését és a védelemfrissítéseket foglalja magában. Legfeljebb egy (Windows XP/Vista/7) PC-re telepíthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom