Connect with us

technokrata

Távozik a Nokia elnöke is

Dotkom

Távozik a Nokia elnöke is

Sorra távoznak a finn mobilgyártó vezetői: a vezérigazgatóváltást és az okostelefon-részleg vezetőjének lemondását követően az elnök, Jorma Ollila is bejelentette, 2012-ben lemond posztjáról.

Miközben az új vezérigazgató, a korábban a Microsoftnál dolgozó Stephen Elop és az okostelefon-részleg új vezetője, Niklas Savander a Nokia új termékeit mutatta be – amelyekből 50 millió darabot szeretnének eladni az okostelefon-piacon –, a finn mobilgyártó elnöke és korábbi vezérigazgatója, a 60 éves Ollila bejelentette, két év múlva elhagyja posztját.

Elemzők korábban kétségesnek tartották, hogy a jelentős profilváltást megkísérlő Elop milyen mértékben tud majd együttműködni Ollilával. Az elnök lemondása, és a korábbi vezérigazgató Kallasvo és az okostelefonos részleg vezetője, Anssi Vanjoki távozásával azonban beindulhatnak a mélyebb változások.

Hiába maradt a cég vezető a globális piaci részesedés szempontjából, részvényárfolyama még 70 százalékot esett az utóbbi három évben, mivel a piacok úgy látták, nem tudnak alkalmazkodni a jóval jövedelmezőbb okostelefonok piacához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle