Connect with us

technokrata

Google Chrome 6

Dotkom

Google Chrome 6

Hardveres gyorsítás és webes áruház – két éves lett a böngésző.

Google Chrome 6Két év telt el azóta, hogy a Google útjára indította Chrome nevű böngészőjét (a legújabb változat itt szerezhető be). A 2008 augusztusa óta számtalan fordulat következett be. Akkoriban még nem volt elengedhetetlen képesség a HTML5 támogatása, és a sandbox-szal ellátott, több folyamatot menedzselő böngésző még csupán kutatási projekt volt, ahogy a sebesség is jócskán alulmaradt a mostanihoz képest.

A Google Chrome első, béta verziójának bevezetése óta a Google már elkészítette a böngésző Mac-re és Linux-ra optimalizált változatát, és folytatja annak fejlesztését. Azóta újdonságok egész sorát vezette be, mint a méginkább testreszabható „Új lapot“, a különböző témákat, a side-by-side nézetet, a jelszó menedzsert, a még jobb adatvédelmi beállításokat, a beépített Adobe Flash Playert, az Autofill opciót, az automata fordítást, a HTML5 kompatibilitást vagy a számos beállítás – így többek között a könyvjelzők, témák, bővítmények és preferenciák – szinkronizálhatóságát. Ezen kívül jelenleg több mint 6000 bővítmény áll a felhasználók rendelkezésére a Google galériájában.

Biztonság
A Chrome Biztonságos Böngészés technológiája egy olyan figyelmeztető rendszert takar, mely jelez ha fertőzött, kártékony vagy adathalász oldalt akar meglátogatni a felhasználó, míg a Chrome automatikus frissítés mechanizmusa abban segít, hogy a böngésző mindig naprakész legyen a legújabb biztonsági frissítéseket illetően. A „sandbox“ pedig egy további réteget képez a védelmi folyamatban, és segít megelőzni, hogy esetleges kártékony weboldalak megfertőzzék a felhasználó számítógépét.

A Google az évforduló alkalmából elérhetővé tette a Chrome legújabb stabil verzióját, mely gyorsabb és zökkenőmentesebb internetezést biztosít. Ez a változat háromszor gyorsabb JavaScript motorral rendelkezik, mint a két évvel ezelőtti. Azért, hogy a böngésző kezelhetőségét tovább javítsák, az amúgy is minimalista felületet még egyszerűbbé tették. A Chrome két menüjét egyesítették, felülvizsgálták a gombok helyét, színsémáját szemkímélőbbé, az URL-ek és az Omnibox kezelését pedig rendezettebbé a tették. Említést érdemel még a Chrome Web Store, mely egyszerűbbé teszi új alkalmazások felkutatását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom