Connect with us

Kiherélnék a Skype-ot és a Gmailt az indiaiak

Dotkom

Kiherélnék a Skype-ot és a Gmailt az indiaiak

Kormányzati szintű zsarolás.

Nemrég nagy nyilvánosságot kapott a világ második legnépesebb országának BlackBerry ultimátuma. Arra kényszerítette az indiai vezetés a z okostelefon gyártóját, hogy döntsön: ha el akar adni készülékeket az országban, akkor tegye a kormányzat számára feltörhetővé a kommunikációban alkalmazott titkosítást. Erre a szervezett bűnözés és a terrorizmus felszámolása miatt van szükség, hangzott az indoklásban.

Nos, az indiaiak nem álltak meg itt, most a Gmail és a Skype került célkeresztbe. Ismeretes, hogy a Google tulajdonában levő e-mailszolgáltatás erős titkosítást alkalmaz a szöveges kommunikáció védelmére, és a Cisco-val kacérkodó VoIP-kliens is védett a hallgatózás ellen. A korábbihoz hasonló követelésekkel áll a helyi – egyébként demokratikusan választott – vezetés az amerikai vállalatok elé. „Ha egy vállalat távközlési szolgáltatást biztosít Indiában, akkor az összes kommunikációt elérhetővé kell tennie az indiai biztonsági szolgálatoknak. Ha a Google vagy a Skype ezt nem teszi hozzáférhetővé, akkor nem lehet jelen a piacon.” – hangzott a kormányzati álláspont.

A két vállalat egyelőre még nem kapott hivatalos felkérést, de ez a helyi források szerint csak napok kérdése. Nem tudni, hogy miként reagálnak az indiaiak ultimátumára, hiszen a helyi piac hatalmas, a kínaiéval vetekszik, jelentős bevételkiesést okozna számukra, ha egyszerűen feladnák Indiát. Ugyanakkor egy ilyen kérésnek nem könnyű eleget tenni még akkor sem, ha arra hajlandónak mutatkozik a vállalat: a BlackBerry-ket fejlesztő RIM például nem tartotta a szeptember 1-i határidőt. A helyi vezetés elnéző volt, és további két hónapot adott a RIM-nek, hogy hozzáférést nyújtson az adatokhoz, vagy tiltva legyen a rajta futó szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom