Connect with us

technokrata

Évente duplázza létszámát az IT Services Hungary

Dotkom

Évente duplázza létszámát az IT Services Hungary

A bővülés nem állt meg.

A T-Systems leányvállalata, az IT Services Hungary elérte a kétezer fős munkavállalói létszámot, ezzel Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatójává vált.

Az ITD Hungary nemrégiben közzétett tanulmánya szerint több mint 150 ezer embert foglalkoztatnak ma Magyarországon a CRM területén. Közülük mintegy 15 ezren dolgoznak call centerekben, 130 ezren pedig közvetlen ügyfélszolgálatoknál, további 25 ezer szakember pedig BPO (Business Process Offshore), illetve SSC (Shared Services Centre) jellegű létesítményekben. A PricewaterhouseCoopers (PwC) 2010-es elemzése szerint az elmúlt évtizedben mutatott gyors növekedést követően a hazai szolgáltató központok szegmense – a maga 30 ezer munkahelyével – az ország egyik legjelentősebb foglalkoztatójává vált. Azon túl, hogy jelentős munkaadó, ez a szektor adja a 2010-es állami költségvetési bevételek mintegy 1,2 százalékát, a munkaadókat terhelő járulékok és adók, valamint az áfabefizetések révén – áll a PwC elemzésében.

A 2006-ban csupán néhány tucat munkatárssal indult, jelenleg budapesti és debreceni központtal működő IT Services Hungary rendszerintegrációs és -üzemeltetési területeken szolgálja ki nemzetközi ügyfeleit. Szolgáltatási palettájukon megtalálható valamennyi széles körben alkalmazott szoftver- és hardverplatform, távoli és helyi szerverüzemeltetés, valamint a hálózatmenedzselés és -felügyelet. Az indulás óta az IT Services Hungary szinte minden évben megduplázta munkavállalóinak létszámát, mára pedig elérték a kétezres alkalmazotti létszámot. A T-Systems hosszú távra tervez Magyarországon – mondta el Ilosvai Péter, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a vállalat továbbra is biztos munkahelyet, nemzetközi projektekben való részvételt és valódi karrierlehetőséget kínál a diplomás, nyelveket beszélő informatikusok számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom