Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemzetközi konferencia lett a 2010-es Hacktivity

Dotkom

Nemzetközi konferencia lett a 2010-es Hacktivity

Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciája, ezernél is több résztvevővel.

2010. szeptember 18-19-én kerül sor a Hacktivity 2010 rendezvényre a Dürer kertben. Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájára az eddigi regisztrációk alapján akár 1024 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadásokat folyamatos szinkrontolmácsolás kíséri.

A szombati keynote speaker Bruce Schenier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője. Bruce reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja HVG Kiadó és a Kancellár.hu Zrt. közös gondozásában magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét. Vasárnapi keynote speaker “FX” Lindner, a “Hogyan Lopjunk Kontinenst” hacker kultuszkönyv társszerzője, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploit-ot a világon. Feltűnik ismét a színen Alexander Kornbrust Oracle guru, és új vírusszakértő Robert Lipovski is ideérkezik az ESET laborból, Pozsonyból. Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és 3 előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a Wi-Fi hotspot „használat”, az IT SEC Compliance, a password cracking és az egghunting is. Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a szimpla prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek.

Az előtérben mindeközben játszhatnak a kihívásokra vágyó résztvevők egyénileg és csapatokban is. Újra lesz „Wargame”, azaz betörési teszt gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. A tavaly nagy sikerű „Hack The Vendor” játék is folytatódik újabb gyártókkal a ringben. A résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni; amiért nem csak a szakértők figyelme a jutalom, hanem 100 ezer forint (mindkét játék esetében). Emellett új csapatjátékkal is előrukkol a szervező: a „Capture the Flag” feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány, a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött. A nyertes a tárgynyereményen túl a Check Point „Vándor” díját is hazaviheti.

Hardver workshopot tart a hardver hacker, Mitch Altman, aki San Francisco-ból érkezik félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket. A kiállítók is készülnek játékokkal, a HP-től notebookot lehet nyerni, a Symantec-től pedig vírusvédelmet. A kancellar.hu mászófallal készül, este pedig ismét lesz Balabit kontinens party italtúrával és rock koncertekkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés