Connect with us

Nemzetközi konferencia lett a 2010-es Hacktivity

Dotkom

Nemzetközi konferencia lett a 2010-es Hacktivity

Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciája, ezernél is több résztvevővel.

2010. szeptember 18-19-én kerül sor a Hacktivity 2010 rendezvényre a Dürer kertben. Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájára az eddigi regisztrációk alapján akár 1024 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadásokat folyamatos szinkrontolmácsolás kíséri.

A szombati keynote speaker Bruce Schenier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője. Bruce reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja HVG Kiadó és a Kancellár.hu Zrt. közös gondozásában magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét. Vasárnapi keynote speaker “FX” Lindner, a “Hogyan Lopjunk Kontinenst” hacker kultuszkönyv társszerzője, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploit-ot a világon. Feltűnik ismét a színen Alexander Kornbrust Oracle guru, és új vírusszakértő Robert Lipovski is ideérkezik az ESET laborból, Pozsonyból. Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és 3 előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a Wi-Fi hotspot „használat”, az IT SEC Compliance, a password cracking és az egghunting is. Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a szimpla prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek.

Az előtérben mindeközben játszhatnak a kihívásokra vágyó résztvevők egyénileg és csapatokban is. Újra lesz „Wargame”, azaz betörési teszt gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. A tavaly nagy sikerű „Hack The Vendor” játék is folytatódik újabb gyártókkal a ringben. A résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni; amiért nem csak a szakértők figyelme a jutalom, hanem 100 ezer forint (mindkét játék esetében). Emellett új csapatjátékkal is előrukkol a szervező: a „Capture the Flag” feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány, a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött. A nyertes a tárgynyereményen túl a Check Point „Vándor” díját is hazaviheti.

Hardver workshopot tart a hardver hacker, Mitch Altman, aki San Francisco-ból érkezik félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket. A kiállítók is készülnek játékokkal, a HP-től notebookot lehet nyerni, a Symantec-től pedig vírusvédelmet. A kancellar.hu mászófallal készül, este pedig ismét lesz Balabit kontinens party italtúrával és rock koncertekkel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő