Connect with us

Az ingyenes vírusirtóké a jövő?

Dotkom

Az ingyenes vírusirtóké a jövő?

Avast! – több mint százmillió felhasználó elég bizonyíték a „freemium” üzleti modell működőképességére.

Avast! Free Antivirus screenshot

Megújult Download adatbázisunkból is letölthető az Avast! Free Antivirus változata, mely otthoni felhasználás mellett szabadon telepíthető, futtatásáért nem kér pénzt a vállalat. Természetesen nem jöhetett volna létre és nem fejlődhetne folyamatosan a szoftver, ha nem lenne meg hozzá a kellő anyagi bázis. Ezt az úgynevezett „freemium” üzleti modell biztosítja az Avast számára, melynek keretében ingyen elérhetővé teszi vírus- és kémprogramellenes alkalmazását a vállalat, cserébe a komplettebb, átfogó (pl. online banki és spam) védelmet is kínáló verziókért pénzt kér. Így azok is nagyobb biztonságban érezhetik magukat az Interneten, akik nem akarnak erre pénzt költeni; közülük sokan pedig annyira meg vannak elégedve a programmal, hogy később fizetős ügyféllé válnak.

Mindenki jól jár – annyira, hogy nemrég a Summit Partners magántőke-befektetési vállalkozás 100 millió dolláros befektetést eszközölt az IT-biztonsággal foglalkozó cégbe. Vince Steckler, az Avast vezérigazgatója a megállapodást a „freemium” üzleti modellbe vetett bizalom jeleként értékelte. Utóbbit igazolja a cég által közzétett adat is, mely szerint nagyjából 100 millió regisztrált előfizetővel rendelkeznek; igaz, azt nem részletezte Steckler, hogy ebből hányan tartoznak a fizetős, és hányan az ingyenes változatokat használók táborába.

„Ez a megközelítés már felbosszantotta a hagyományos antivírus piac résztvevőit. Ahelyett ugyanis, hogy reklámokra költenénk vagy új számítógépekre telepítenék a szoftvert, az Avast továbbra is azt tapasztalja, hogy a termék népszerűsége drámai mértékben nő, mivel híre szájról szájra terjed. A freemiumban rejlik a jövő, és nincs is tervünk ennek megváltoztatására, a klasszikus kereskedelmi modellhez való igazodásra.”

Érdemes tehát próbát tenni az Avast! Free Antivirus-szal – letöltés itt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom