Connect with us

Trójai miatt zuhant le egy spanyol repülőgép?

Dotkom

Trójai miatt zuhant le egy spanyol repülőgép?

154 ember halála szárad egy digitális kártevő „lelkén”.

A balul járt MD-82
A több mint tízezer liter üzemanyaggal teli repülőgép alig 12 méterre emelkedett fel, amikor bekövetkezett a katasztrófa. További részletek (angolul) és képek itt.

Múlt hét pénteken számolt be a spanyol El Pais újság arról a meglepő fordulatról, ami egy két évvel ezelőtt történt repülőgép-szerencsétlenség vizsgálata közben következett be. A Spanair 2008-ban Madrid Barajas repteréről felszálló, JK 5022 számú McDonnell Douglas MD-82 repülőgépe a földtől való elrugaszkodás után nem sokkal zuhant le, így már soha nem érhette el célját, a Kanári-szigeteket (egészen pontosan Gran Canaria volt a célpont). Összesen 154 ember vesztette életét a szerencsétlenség miatt.

Mint kiderült, a Spanair mainframe gépei ebben az időben trójai programokkal voltak fertőzöttek; az El Pais szerint pedig ennek köze lehetett a baleset bekövetkeztéhez. A számítógépnek ugyanis riasztania kell, ha három hasonló technikai probléma következik be egymás után, ám erre a fertőzés miatt nem került sor. Utólag persze már nem jelenthető ki száz százalékosan, de nagyon valószínű, hogy egy esetleges figyelmeztetés révén elkerülhető lett volna a katasztrófa. 

Spanair MD82

A lezuhant gép “testvére”, a Spanair egy másik MD-82-ese

A jelentés szerint a kivizsgálást vezető Juan David Perez bíró elrendelte a Spanair számára az összes, vonatkozó adat benyújtását. Jelenleg az ügyben két vádlottnak kell beszámolnia az esettel kapcsolatos felelősségéről, mindkettő a katalán repülőgép-társaság technikusa.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom