Connect with us

technokrata

Közel 240 millió órát szörfözünk havonta

Dotkom

Közel 240 millió órát szörfözünk havonta

Az elmúlt négy évben közel nyolcszorosára emelkedett az interneten átlagosan eltöltött idő, számottevően nőtt a video- és képmegosztók, a híroldalak és a keresők száma – kétszer akkora közönséget kiszolgálva felhasználónként az átlag havi 29-ről mára 56 fölé emelkedett a netezésre szánt órák száma, ami összességében 240 millió óra szörfölést jelent – derül ki a Gemius és az Ipsos közös, gIA elnevezésű kutatásából.

Négy éve, a webhasználat mérésének indulásakor még alig 2,3 millió 15 év feletti internetező volt az országban, mára a számuk csaknem megduplázódott és elérte a 4,3 milliót.

A jelentős hazai tartalomszolgáltatók oldalain 2007 nyarán 13 millió órát töltöttek a netezők, ez a szám 2010-re 83 millió órára nőtt. Az egy internetező által a nagyobb hazai portálokon átlagosan eltöltött idő is jelentősen, közel háromszorosára, havi 18 órára emelkedett.

A teljes webforgalmat tekintve is jelentős növekedést regisztráltak az elemzők: felhasználónként az átlag havi 29 óráról mára 56 óra fölé emelkedett az online töltött idő. Az iwiw kétmillióról 2,7 millióra növelte havi elérését, a blog.hu 600 ezerről 1,9 millióra, a figyelőnet félmillióról indulva ma már egymillió internetezőt ér el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom