Connect with us

technokrata

Lassulhat a nem fizetős internetes tartalom elérése

Dotkom

Lassulhat a nem fizetős internetes tartalom elérése

A vonalason nem, a drót nélküli hálózaton azonban saját belátása szerint lassíthatja vagy blokkolhatja az interneten elérhető tartalmat a vezető amerikai távközlési cég, a Verizon a Google-val való megállapodása szerint – értesült a New York Times.

A Google bejelentette, hogy megszünteti a tavaly nagy felhajtással bemutatott, szándékai szerint az e-mailt kiváltó projektjét, a Google Wave-et. A cég alelnöke, Urs Holzle szerint a felhasználók nem tudtak a várt mértékben alkalmazkodni az újszerű felülethez; az év végéig még működtetik az oldalt, majd különböző részeit más programokba építik be vagy a programfejlesztő közönség rendelkezésére bocsátják.
 

Az USA szövetségi távközlési bizottságának égisze alatt hónapokig folytak a tárgyalások zárt ajtók mögött – a két említett cég mellett mások bevonásával is – az ágazat szabályozásáról; a Verizon-Google alku lehetővé tenné a távközlési cégnek, hogy a többiekhez képest felgyorsítsa a fizetős tartalomhoz való hozzáférést (ez értelemszerűen fékezné az egyéb tartalmak elérhetőségét). Szakértők és civil szervezetek szerint a megállapodás sérti az internetes semlegességet, emellett az előfizetések drágulását, az internet lassulását idézheti elő. A Free Press elnöke, Josh Silver szerint a megállapodás bebetonozza a Verizon hatalmát és megnehezítheti az új fejlesztőknek a fogyasztók elérését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp