Connect with us

Európai adatmegbízhatósági jelentés

Dotkom

Európai adatmegbízhatósági jelentés

A jelenlegi informatikai rendszerek nem alkalmasak arra, hogy biztosítsák a pénzintézetnek azokat az információkat, amelyek segítségével azonnal reagálhatnának a külső körülmények változására.

Európai adatmegbízhatósági jelentés
A tanulmány felhívta a figyelmet néhány, a kockázattal és teljesítménnyel kapcsolatos adatok elérhetőségével összefüggő problémára is, valamint kitért arra a kérdésre is, hogy az informatikai rendszerek mennyiben képesek megfelelni az egyre szigorúbb jogszabályi előírásoknak.
A Vanson Bourne piackutató cég által elvégzett felmérés keretében európai pénzintézetek szakembereivel készítettek interjút; a pénzügyi szolgáltatások területéről 228, az informatikai területről pedig 222 személy véleményét kérdezték meg.

Az Oracle nyilvánosságra hozott felmérése szerint az európai pénzintézetek magas beosztású üzleti és informatikai vezetői úgy vélik, hogy a döntéshozatal és a teljesítménymenedzsment során nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a kockázatkezelésre. A hiányos és következetlen adatok kihatnak a döntéshozatal magabiztosságára Európa pénzintézeteinél.

A felmérés legfontosabb megállapításai alapján a döntéshozatal során a pénzintézetek nem támaszkodnak integrált kockázati információkra.

A felmérésben érintett pénzintézetek 41%-a nem egymással összefüggésben értékeli a kockázatot és a teljesítményt, és csak a válaszadók 18%-a nyilatkozott úgy, hogy a pénzintézet képes valós idejű integrált teljesítmény- és kockázati információk előállítására.

A jelenlegi informatikai rendszerek nem alkalmasak arra, hogy biztosítsák a pénzintézetnek azokat az információkat, amelyek segítségével azonnal reagálhatnának a külső körülmények változására.

A válaszadóknak mindössze 26%-a nyilatkozott úgy, hogy szerinte a pénzintézet informatikai rendszere képes a tárolt adatok alapján valamennyi szervezeti egységre kiterjedő, teljes körű kockázatelemzésre.
Ezzel szemben a megkérdezettek 64%-a, azaz közel kétharmada úgy véli, hogy az informatikai részleg nem képes a pénzintézetről átfogó elemzést készíteni. Így például a vizsgálatban részt vevő bankoknak mindössze 32%-a állította, hogy probléma nélkül hozzáfér kulcsfontosságú adatokhoz (pl. az üzletfelekkel kapcsolatos információkhoz). Az egyesült királyságbeli székhelyű bankok 25%-a nevében úgy nyilatkoztak, hogy az adott bank az ilyen jellegű adatoknak még az előállítására is képtelen.

A pénzintézetek nincsenek tisztában azzal, hogy a kockázatok milyen súlyos hatással lehetnek a szervezet teljesítményének egészére.
A bankszektor válaszadóinak döntő többségénél (85%-nál) nem történt meg a teljesítménymenedzsment-rendszerek és a kockázatelemzési rendszerek teljes integrációja.
Ráadásul a felmérésben részt vevő bankok felének esetében a résztvevők úgy nyilatkoztak, hogy nincsenek meggyőződve az üzletfelekkel, illetve a kockázatokkal kapcsolatos adataik pontosságáról.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő