Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Facebook-vírus

Dotkom

A Facebook-vírus

“Az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót”

Néhány nappal ezelőtt a félmilliárdból megközelítően 100 millió Facebook felhasználó személyes adatai kerültek ki letölthető formában az internetre. A torrent hálózatokon terjedő, 2,8 gigabájt méretű fájlban kizárólag nyilvánosan is hozzáférhető adatok szerepelnek, ám nem valószínű, hogy a felhasználók hozzájárulnának, hogy azokat egy speciális szoftverrel így összegyűjtsék és közzétegyék.

A Facebook számokban
A világ 1000 leglátogatottabb oldalának listáját a Facebook vezeti. Naponta 570 millió látogatója, összesen 500 millió regisztrált és 400 millió aktív felhasználója van az oldalnak, ahol a tagok átlagosan 130 ismerőssel rendelkeznek és havonta 70 új tartalmat, együttesen pedig 1 milliárd képet töltenek fel.

Egy másik átverés áll a tegnap Magyarországon is megjelent álvideó mögött. A “Az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót” címmel terjedő üzenetre eddig több mint 65 ezer felhasználó kattintott rá. A magyar nyelvű alkalmazás mögött azonban nem videó van, hanem egy fertőzés: a bikinis lányokat ábrázoló kép azonnal felkerül a gyanútlan felhasználó üzenőfalára, ahonnan vírusként terjed tovább. A szakértők folyamatosan nyomon követik ezeket a támadásokat, és felhívják a figyelmet arra, hogy mindenkinek alapvető érdeke a Facebook alapértelmezett biztonsági beállításait szigorúbbra venni.

Kiss Zoltán Gergő, a NOD32 vírusirtót gyártó ESET szakértője arra figyelmeztet, hogy az interneten vadászó bűnözők folyamatosan támadják a Facebook felhasználóit. “Megfertőzik az oldalaikat, majd rajtuk keresztül a fertőzött linkeket a teljes közösségi hálózatban elterjesztik” – magyarázza a szakember, aki szerint az áldozatok sokszor észre sem veszik, hogy használták a vírusos alkalmazást.

Mivel a jövőben várhatóan még sűrűbbé válnak a közösségi oldalak ellen irányuló támadások, fontos ismerni azokat az aranyszabályokat, melyek betartásával elkerülhetjük az ilyen típusú támadásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés