Connect with us

technokrata

Microsoft és Websense az adatszivárgás ellen

Dotkom

Microsoft és Websense az adatszivárgás ellen

Elengedhetetlen a szivárgó információ időben történő megállítása.

A folyamatosan mozgásban lévő, más-más helyre mentett, akár hálózaton kívülre juttatott adatok komoly kihívások elé állítják az információbiztonsági szakembereket. Az ilyen adatok felügyelete az erősen kollaboratív, elosztott és dinamikus környezetekben elengedhetetlenné teszi a valós idejű információazonosítást, illetve a szivárgó információ időben történő megállítását. A Microsoft FCI és a Websense Data Security Suite (DSS) együttes alkalmazásával mindez lehetővé válik.

A Websense Data Loss Prevention (DLP) Microsoft Windows Server 2008 R2 File Classification Infrastructure technológiájával való integrációja lehetővé teszi az érzékeny adatok automatikus azonosítását, besorolását és a szükség szerinti beavatkozást, központilag kezelt biztonsági szabályzat alapján. Az együttműködés során a DLP az FCI-n azonosítja az adatot, annak helyét és úti célját, az RMS pedig még akkor is megvédi a tartalmat, amikor az elhagyja a szervezetet, mivel csak a jogosultsággal rendelkezők férhetnek ahhoz hozzá.

Az integrációnak köszönhetően az új megoldás lekörözi az egyszerűbb DLP technológiákat alkalmazó, kevéssé pontos kulcsszavakat és szóösszetételeket használó, nehézkes érzékelő és kikényszerítő módszereket. A Websense Precise ID és a Microsoft FCI együttes alkalmazása sokkal pontosabb érzékelést tesz lehetővé mind szándékos, mind véletlen adatszivárgás esetén. Fontos tényező a biztonsági rendszerek hatékonyságának növelése anélkül, hogy a vállalat üzleti folyamatait akadályoznánk.

„A Websense DLP megoldásának alkalmazása már egyáltalán nem jelent végeláthatatlan, bonyolult bevezetési projectet. Több ügyfelünk csak egy-egy részterületre keres megoldást, például a webes levelezőkre, fórumokba való adatszivárgás megakadályozására. Ennek az ügyféligénynek kitűnően megfelel a Microsoft FCI-vel való integráció, tovább erősítve a Websense vezető szerepét a DLP-piacon.” – mondta Nemes Dániel, a Websense hazai képviseletét ellátó biztributor ügyvezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom