Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft és Websense az adatszivárgás ellen

Dotkom

Microsoft és Websense az adatszivárgás ellen

Elengedhetetlen a szivárgó információ időben történő megállítása.

A folyamatosan mozgásban lévő, más-más helyre mentett, akár hálózaton kívülre juttatott adatok komoly kihívások elé állítják az információbiztonsági szakembereket. Az ilyen adatok felügyelete az erősen kollaboratív, elosztott és dinamikus környezetekben elengedhetetlenné teszi a valós idejű információazonosítást, illetve a szivárgó információ időben történő megállítását. A Microsoft FCI és a Websense Data Security Suite (DSS) együttes alkalmazásával mindez lehetővé válik.

A Websense Data Loss Prevention (DLP) Microsoft Windows Server 2008 R2 File Classification Infrastructure technológiájával való integrációja lehetővé teszi az érzékeny adatok automatikus azonosítását, besorolását és a szükség szerinti beavatkozást, központilag kezelt biztonsági szabályzat alapján. Az együttműködés során a DLP az FCI-n azonosítja az adatot, annak helyét és úti célját, az RMS pedig még akkor is megvédi a tartalmat, amikor az elhagyja a szervezetet, mivel csak a jogosultsággal rendelkezők férhetnek ahhoz hozzá.

Az integrációnak köszönhetően az új megoldás lekörözi az egyszerűbb DLP technológiákat alkalmazó, kevéssé pontos kulcsszavakat és szóösszetételeket használó, nehézkes érzékelő és kikényszerítő módszereket. A Websense Precise ID és a Microsoft FCI együttes alkalmazása sokkal pontosabb érzékelést tesz lehetővé mind szándékos, mind véletlen adatszivárgás esetén. Fontos tényező a biztonsági rendszerek hatékonyságának növelése anélkül, hogy a vállalat üzleti folyamatait akadályoznánk.

„A Websense DLP megoldásának alkalmazása már egyáltalán nem jelent végeláthatatlan, bonyolult bevezetési projectet. Több ügyfelünk csak egy-egy részterületre keres megoldást, például a webes levelezőkre, fórumokba való adatszivárgás megakadályozására. Ennek az ügyféligénynek kitűnően megfelel a Microsoft FCI-vel való integráció, tovább erősítve a Websense vezető szerepét a DLP-piacon.” – mondta Nemes Dániel, a Websense hazai képviseletét ellátó biztributor ügyvezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés