Connect with us

technokrata

Jól szerepelt, de fél az eurótól az Ebay

Dotkom

Jól szerepelt, de fél az eurótól az Ebay

A legnagyobb internetes aukciós oldal és a Paypal tulajdonosa, az Ebay az elemzői várakozásokat meghaladó második negyedéves profitról adott számot, az árfolyamingadozások miatt azonban rontania kellett saját előrejelzésein.

A 327,3 millió dolláros tavalyi második negyedévhez képest 26 százalékkal 412,2 millió dollárra nőtt az Ebay profitja, egy részvényre tehát 40 cent nyereség jut – miközben az elemzők 38 centre számítottak.

Az árbevétel a második negyedévben 5,6 százalékkal 2,22 milliárd dollárra nőtt, ami szintén meghaladja az elemzők 2,16 milliárdos várakozását.

Az euró értékének zuhanása azonban nagy veszélyt jelent az Ebayre, amely a többi nagy amerikai internetes vállalatnál – például a Google-nál vagy az Amazon.com-nál – sokkal inkább alapoz a tengerentúli árbevételre.

Az Ebay szerint 250 millió dolláral rövidítheti meg az éves árbevételt az euró mélyrepülése, a harmadik negyedévre pedig 2,13-2,18 milliárd dolláros árbevételt várnak, ami elmarad az elemzők 2,2 milliárdos várakozásától.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom