Connect with us

Mikorra jön a Windows 7 SP1?

Dotkom

Mikorra jön a Windows 7 SP1?

A Microsoft bejelentette operációs rendszere első javítócsomagjának várható megjelenési idejét.

Amint arról mi is írtunk, a hónap közepén jelentette be a szoftverfejlesztő vállalat a Windows 7 SP1 első bétaváltozatát. Ezzel párhuzamosan úgy döntöttek a Microsoftnál, hogy a Windows 7-tel telepített PC-t vásárlók számára a Windows XP-re való downgrade lehetőségét a W7 teljes életciklusa alatt biztosítani fogják. Azt azonban akkor nem tudhattuk meg, hogy a javítócsomag végleges változata mikor érkezik – mostanáig.

Kiderült ugyanis a napokban, hogy mennyit kell várni a felhasználóknak egy még biztonságosabb Windows 7-re. Nagyjából egy évet, mivel a hozzá készülő SP1 2011 első felében (valószínűleg a félév végén) jelenik meg, közölte nemrég hivatalosan a fejlesztővállalat. Ezzel egy időben debütál majd a Windows Server 2008 R2-es változata is.

Míg a W7 nem kap új funkciókat (az SP1 voltaképp csak összefogja az addig megjelent biztonsági frissítéseket és újabbakkal erősíti az operációs rendszer védelmét), addig a vállalati környezetbe szánt OS e téren előrelépést tesz. Új, távoli asztali elérést szolgáló eszközzel bővül, valamint kap egy memóriakezelő eszközt is, amivel a fejlesztő ígérete szerint anélkül lehet változtatni az operatív tár kihasználásán, hogy az a teljesítményt érintené.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom