Connect with us

technokrata

Nem nőtt eléggé a Google profitja

Dotkom

Nem nőtt eléggé a Google profitja

A nap bukása.

Nem vették jó néven a tőzsdei befektetők, hogy a világ legnépszerűbb internetes keresőjét működtető Google Inc. az előre jelzettnél kisebb profitot ért el a második negyedévben. Hiába nőtt 24 százalékkal, 1,84 milliárd dollárra a nettó nyereség az egy évvel korábbihoz képest, ez részvényenként csak 5,71 dollárnak felel meg, miközben a Thomson Reutersnak nyilatkozó elemzők 6,52 dollárt jósoltak. A csalódás a társaság részvényeinek jelentős gyengülésében fejeződött ki az amerikai tőzsdezárás utáni kereskedésben. Az árbevétel 11 százalékkal, 5,09 milliárd dollárra emelkedett, ami viszont kissé jobb az ötmilliárd alatti előrejelzésnél.

A Google 1184 új munkatársat vett fel március és június között, főként ez okozta, hogy költségei 22 százalékkal ugrottak meg, szemben az első negyedév 18 százalékos bővülésével. A cégvezetés úgy gondolja, hogy most kell befektetni a digitális gazdaság gyorsan bővülő területeibe, például az mobilinternetes hirdetések technológiáinak fejlesztésébe, hogy később ebből profitálhasson a vállalat. A Bloombergnek nyilatkozó elemzők azonban nem díjazták a kiadások megugrását, szerintük a Google ezzel a takarékos gazdálkodást feladva visszatért a válság előtti működési módjára.

A gyorsjelentésből nem derült ki – és a Google vezetői sem árulták el -, hogy nyereségessé vált-e már a YouTube, a világ legnagyobb videomegosztó portálja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom