Connect with us

technokrata

3D-s “fallal” érkezik a Hitachi külső merevlemeze

Dotkom

3D-s “fallal” érkezik a Hitachi külső merevlemeze

Automatikus adatmentés, hordozható pendrive, dokkoló, Facebook-integráció – csak néhány funkció a japánok winchesteréből.

Hitachi-LifeStudio.jpgBejelentette legújabb külső merevlemezeit a japán vállalat, melyek a Hitachi LifeStudio családjának portfolióját gazdagítják. Az eszközök tucattermékek lennének, ha a távol-keleti cég nem fordított volna gondot arra, hogy megkülönböztesse a többi, hozzá hasonló, piacon kapható winchestertől. Mind kívülről, mind belülről kínál olyat a Hitachi, amivel felhívja a figyelmet.

A külső merevlemez automatikus tartalom-mendzsmenttel rendelkezik, vagyis csatlakoztatása esetén felhasználói beavatkozás nélkül „lerántja” a fényképeket, videókat, zenéket és dokumentumokat a számítógépről, és saját tárhelyén, rendszerezve elraktározza. Tehát a felhasználónak nem kell keresgélnie, mit is akar biztonságban tudni, ezekről az adatokról automatikusan backup készül. Ráadásul erre ugyanúgy képes a felhasználó Facebook, Flickr és Picasa webes képgyűjteményeivel.

Az átláthatóság jegyében ezeket az adatokat egy „3D-s falon”, vagyis a készülék dokkolóján található LCD-n jeleníti meg, melyek között böngészni is lehet. És ha már szóba került a dokkoló: ehhez (a Plus változat vásárlása esetén) jár egy könnyen csatlakoztatható, 4 GB kapacitást nyújtó pendrive. Ezen olyan adatokat lehet tárolni, amik segítik a más rendszerekkel való szinkronizációt (böngésző-könyvjelzők, e-mailes beállítások stb.), a felhasználó által beállíthatóan. És praktikus akkor is, ha csak néhány sorozatepizódot, DivX filmet akar valaki magával vinni, hiszen ilyenkor nem kell az egész merevlemezt cipelni, csak a pár grammos USB kulcsot.

Mindezeken túl a Hitachi még 3 GB-os online tárhelyet is biztosít, melyet a vevő 250 GB-ra bővíthet (évi 50 dollárért). A PC-s és Mac-es rendszerekkel egyaránt együttműködő eszköz 250 GB-os alapváltozatáért 80 dollárt, a legnagyobb mobil merevlemez 500 GB-jáért 140 dollár kell kifizetni.

Hitachi merevlemezekSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom