Connect with us

Tovább nőtt a Digi TV

Dotkom

Tovább nőtt a Digi TV

Újabb előfizetőkkel gyarapodott a bukaresti központú, Teszári Zoltán erdélyi üzletember tulajdonában lévő Digi Kft., a társaság ugyanis a közelmúltban megvásárolta a RubiCom Zrt. budapesti hálózatát – erősítette meg a Napi információját a Digi Kft. jogi képviseletét ellátó Kosik Kristóf, aki hangsúlyozta: ezúttal nem részvényvásárlásról van szó. (Az nem derült ki, hogy miért volt előnyösebb az érintettek számára a hálózat megvásárlása, mint ha a Digi magában a cégben szerzett volna részesdést, illetve maga építette volna ki a hálózatot a fővárosi III., XI. és XV. kerületben.) Az üzletet a 35 milliárd forintos jegyzett tőkéjű, hitelmentes cég saját forrásból finanszírozta.

A 235 ezer kábeltelevíziós előfizetővel rendelkező Digi TV a mostani felvásárlással újabb négyezer ügyféllel gyarapodott. A társaság célja továbbra is az előfizetői kör gyarapítása, a Digi ugyanis határozottan terjeszkedő cég volt eddig is, üzletpolitikája nem változott – válaszolta Kosik a terjeszkedés okait firtató kérdésünkre. Az előbbiek egyik bizonyítéka, hogy a társaság néhány hónappal korábban tulajdont szerzett a TvNetWork Nyrt.-ben és egyes információk szerint érdeklődik a FiberNet Zrt. iránt is, bár ezt nem erősítette meg a Digi jogi képviselője.

A kábeltelevíziós piacon elindult egy régóta várt konszolidációs folyamat, amelyben vezető szerepet játszik a Digi Kft. Szakemberek szerint szükség is van erre, mivel Magyarországon mintegy 400 kábeltelevíziós szolgáltatást nyújtó cég van, amelyek többsége olyan méretű, hogy képtelen felvenni a versenyt a nagyokkal vagy akár a közepes méretű vállalkozásokkal – főként a tőkeigény miatt (Napi, 2010. május 26.).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom