Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább nőtt a Digi TV

Dotkom

Tovább nőtt a Digi TV

Újabb előfizetőkkel gyarapodott a bukaresti központú, Teszári Zoltán erdélyi üzletember tulajdonában lévő Digi Kft., a társaság ugyanis a közelmúltban megvásárolta a RubiCom Zrt. budapesti hálózatát – erősítette meg a Napi információját a Digi Kft. jogi képviseletét ellátó Kosik Kristóf, aki hangsúlyozta: ezúttal nem részvényvásárlásról van szó. (Az nem derült ki, hogy miért volt előnyösebb az érintettek számára a hálózat megvásárlása, mint ha a Digi magában a cégben szerzett volna részesdést, illetve maga építette volna ki a hálózatot a fővárosi III., XI. és XV. kerületben.) Az üzletet a 35 milliárd forintos jegyzett tőkéjű, hitelmentes cég saját forrásból finanszírozta.

A 235 ezer kábeltelevíziós előfizetővel rendelkező Digi TV a mostani felvásárlással újabb négyezer ügyféllel gyarapodott. A társaság célja továbbra is az előfizetői kör gyarapítása, a Digi ugyanis határozottan terjeszkedő cég volt eddig is, üzletpolitikája nem változott – válaszolta Kosik a terjeszkedés okait firtató kérdésünkre. Az előbbiek egyik bizonyítéka, hogy a társaság néhány hónappal korábban tulajdont szerzett a TvNetWork Nyrt.-ben és egyes információk szerint érdeklődik a FiberNet Zrt. iránt is, bár ezt nem erősítette meg a Digi jogi képviselője.

A kábeltelevíziós piacon elindult egy régóta várt konszolidációs folyamat, amelyben vezető szerepet játszik a Digi Kft. Szakemberek szerint szükség is van erre, mivel Magyarországon mintegy 400 kábeltelevíziós szolgáltatást nyújtó cég van, amelyek többsége olyan méretű, hogy képtelen felvenni a versenyt a nagyokkal vagy akár a közepes méretű vállalkozásokkal – főként a tőkeigény miatt (Napi, 2010. május 26.).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés