Connect with us

technokrata

Süt a nap az Oracle-re

Dotkom

Süt a nap az Oracle-re

Szépen hozott az Oracle Corp. konyhájára a vállalat legújabb szerzeménye, a 7,4 milliárd dollárért felvásárolt Sun Microsystems szerverszámítógépei, illetve szoftverlicencei iránti erős kereslet – főként ezeknek köszönhető, hogy a vállalat 25 százalékkal növelte profitját az elmúlt három hónapban.

A társaság üzleti évének május 31-én végződött utolsó negyedében 2,36 milliárd dollár nettó nyereséget könyvelt el, miközben árbevétele csaknem negyven százalékkal ugrott meg. A Sun eladásai több mint 400 millió dollárral dobták meg az üzemi eredményt, és a cégvezetés arra számít, hogy a szervergyártó hozzájárulása az eredményhez eléri vagy meghaladja várakozásaikat a 2011-2012-es üzleti évben. Ennek érdekében több mint kétszeresére növelik a Sun számítógépeinek értékesítésével foglalkozó üzletkötők számát – nyilatkozta telefonos sajtókonferenciáján Larry Ellison, az szoftvercég vezérigazgatója.

Az Oracle értékelése szerint jelentős piaci részesedést hódított el két nagy riválisától, a vállalati szoftverek legnagyobb gyártójától, az SAP-tól, és a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatójától, az IBM-től. Mindkét versenytárs vitatja ezt az állítást. Leszámítva az említett értékesítési munkatársakat, a Sun ázsiai és európai alkalmazottai közül még sokat elküldenek, így összesen egymilliárd dollárt költenek a két vállalat összeolvasztására, ami meghaladja a piaci várakozásokat. A Fitch Ratings hitelminősítő a múlt hónapban arra figyelmeztetett, hogy az Oracle adósságának besorolása erősen függ a Sun integrálásának sikerességétől. A szoftvercég mellett szól, hogy az elmúlt években dollármilliárdokat költött cégfelvásárlásokra, így meglehetősen tapasztalt az új szerzemények saját szervezetébe való beillesztésében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő