Connect with us

Süt a nap az Oracle-re

Dotkom

Süt a nap az Oracle-re

Szépen hozott az Oracle Corp. konyhájára a vállalat legújabb szerzeménye, a 7,4 milliárd dollárért felvásárolt Sun Microsystems szerverszámítógépei, illetve szoftverlicencei iránti erős kereslet – főként ezeknek köszönhető, hogy a vállalat 25 százalékkal növelte profitját az elmúlt három hónapban.

A társaság üzleti évének május 31-én végződött utolsó negyedében 2,36 milliárd dollár nettó nyereséget könyvelt el, miközben árbevétele csaknem negyven százalékkal ugrott meg. A Sun eladásai több mint 400 millió dollárral dobták meg az üzemi eredményt, és a cégvezetés arra számít, hogy a szervergyártó hozzájárulása az eredményhez eléri vagy meghaladja várakozásaikat a 2011-2012-es üzleti évben. Ennek érdekében több mint kétszeresére növelik a Sun számítógépeinek értékesítésével foglalkozó üzletkötők számát – nyilatkozta telefonos sajtókonferenciáján Larry Ellison, az szoftvercég vezérigazgatója.

Az Oracle értékelése szerint jelentős piaci részesedést hódított el két nagy riválisától, a vállalati szoftverek legnagyobb gyártójától, az SAP-tól, és a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatójától, az IBM-től. Mindkét versenytárs vitatja ezt az állítást. Leszámítva az említett értékesítési munkatársakat, a Sun ázsiai és európai alkalmazottai közül még sokat elküldenek, így összesen egymilliárd dollárt költenek a két vállalat összeolvasztására, ami meghaladja a piaci várakozásokat. A Fitch Ratings hitelminősítő a múlt hónapban arra figyelmeztetett, hogy az Oracle adósságának besorolása erősen függ a Sun integrálásának sikerességétől. A szoftvercég mellett szól, hogy az elmúlt években dollármilliárdokat költött cégfelvásárlásokra, így meglehetősen tapasztalt az új szerzemények saját szervezetébe való beillesztésében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő