Connect with us

Magyarország a spammel leginkább fertőzött

Dotkom

Magyarország a spammel leginkább fertőzött

Harmadszorra is Magyarország került a spamranglista élére.

A Symantec nyilvánosságra hozta a MessageLabs 2010. június havi jelentésének eredményeit, melyből kiderül, hogy még mindig Magyarországon a legtöbb a kéretlen levél. A számok csak minimális csökkenést mutatnak: a májusi 95,4 százalékhoz képest 94,8 százalékra esett vissza a spamek aránya hazánkban. A felmérés emellett arra is rávilágít, hogy 2010 márciusa óta a FIFA futball világbajnoksággal kapcsolatos kéretlen levelek aránya elérte a teljes spam forgalom egynegyedét. Nem véletlen, hiszen az online bűnözők minden nagyobb eseményt megragadnak, hogy labdába rúghassanak.

2010 júniusában az összes levélforgalom 89, 3 százaléka kéretlen reklámlevelet tartalmazott, amely a májusi adatokhoz képest 0, 9 százalékos csökkenést jelent. Ezzel párhuzamosan az elektronikus levelek útján szétküldött vírusok száma is csökkent (0, 11 százalékkal) májushoz képest. A vírusos levelek 16, 7 százaléka tartalmazott fertőzött weboldalra utaló linket, ami 5, 9 százalékos csökkenést jelent a májusi adatokhoz képest.

A végpont veszélyeket illetően, a MessageLabs szűrői ma már sokkal több károkozót ismernek fel, amelyek laptopokat, asztali számítógépeket és szervereket veszélyeztetnek. A legtöbbet blokkolt károkozó június hónapból is a Sality. AE vírus volt, amely főként a Windows “AutoRun” alkalmazását fertőzi meg, majd potenciális veszélyek tömkelegét tölti le az internetről.

Az adathalász támadások terén 0, 26 százalékos csökkenésről jelentett a MessageLabs; ami pedig a webes biztonságot illeti, az összes ellenőrzött web alapú veszélyeztetettség 30, 3 százaléka új volt júniusban, amely 1, 5 százalékos csökkenés a májusi adatokhoz viszonyítva. A felmérés továbbá átlagosan napi 1598 új, károkozó weboldalról számolt be, ami 9, 7 százalékos csökkenést jelent egy hónapon belül.

Továbbra is élen
A kéretlen reklámlevelek terén hazánk vezeti a listát, hiszen júniusban a magyarországi e-mail forgalom 94, 8 százaléka spam levél volt. Eközben az USA-ban a levelek 90 százaléka számított spamnek, míg ez az arány Kanadában 88 százalék, az Egyesült Királyságban 88,2 százalék volt. Hollandiában a kéretlen reklámlevelek aránya 90, 2 százalékra ugrott, Ausztráliában 88, 5 százalékot, Németországban pedig 90, 7 százalékot mutattak a szűrők.

Hong Kongban az e-mail forgalom 91 százaléka volt spam level, míg Japánban valamivel kevesebb, 88, 6 százalék. Tajvan a vírus aktivitás szempontjából leginkább veszélyeztetett ország, itt ugyanis 55 levélből 1 vírussal fertőzött. Az Egyesült Királyság továbbra is vezeti a listát adathalászat terén, itt ugyanis közel 261 levélből 1 személyes adataink ellopását célozza.

A leginkább spammel fertőzött gazdasági szektor továbbra is a műszaki szektor volt, 94, 1 százalékkal. Ugyanakkor az állami szektor bizonyult a leginkább veszélyeztetett szektornak, itt ugyanis 124 e-mailből egyet blokkolt valamely védelmi program. Az oktatási szektorban a spam fertőzés aránya 89, 9 százalék volt, a kémia és gyógyszerészet terén 89, 6 százalék, IT területen 89, 7 százalék, a kiskereskedelmi szektorban 89, 8 százalék, 87,7 százalék az állami szektorban, míg pénzügyi területen ez az arány 87,6 százalékra rúgott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom